DVA GRADA U SRBIJI GORE NA 40 STEPENI, DOK U OVIM DELOVIMA ZEMLJE LIJE KAO IZ KABLA! Sledeći na udaru jakog nevremena biće ovi regioni!

Autor:

Vesti

14.07.2024

16:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) saopštio je da se u naredna dva sata na jugozapadu i jugu Srbije očekuje retka pojava pljuskova s grmljavinom.

DVA GRADA U SRBIJI GORE NA 40 STEPENI, DOK U OVIM DELOVIMA ZEMLJE LIJE KAO IZ KABLA! Sledeći na udaru jakog nevremena biće ovi regioni!

Foto: Shutterstock, freesvg.org

Drugi dan zaredom temperatura u Srbiji dostiže 40°C i toliko se trenutno meri u Smederevskoj Palanci i u Ćupriji.

Vrelo je i širom ostalih predela Srbije.

Inače, širom Srbije je i vedro, osim na jugozapadu Srbije, gde je došlo do jačeg razvoja konvektivne oblačnosti sa pljuskovima i grmljavinom.

Pljuskovi sa grmljavinom trenutno su najizraženiji u planinskom delu jugozapadne Srbije i na padinama Kopaonika.

Pljuskovi sa grmljavinom sa područja Kopaonika u zapadnoj visinskoj struji premešta se prema Topličkom okrugu i zahvatiće šire područje Kuršumlije.

Lokalnih pljuskova sa grmljavinom u nastavku poslepodneva može biti i u delovima Podrinja na širem području Loznice.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) saopštio je da se u naredna dva sata na jugozapadu i jugu Srbije očekuje retka pojava pljuskova s grmljavinom, ali je izdao i upozorenje za područje cele zemlje za toplotni talas.


- Veoma izražen toplotni talas, uz deficit padavina, nastavlјa se i u prvoj polovini sledeće sedmice, kada će u većini mesta maksimalne temperature biti u intervalu od 35 do 40 °S i uz tropske noći u urbanim sredinama. Od petka, 19. jula, u severnim, zapadnim i centralnim, a od subote, 20. jula, i u ostalim krajevima Srbije manji pad temperature sa kišom, plјuskovima i grmlјavinom.

Inače, Srbija i naš region, kao i jugoistok Evrope i danas su najvreliji deo Evrope, uz temperature od 40°C, a temperature od 40°C beleže se sve do juga Ukrajine.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Paparaco

14.07.2024 16:32

Po RHMZ u Požarevcu 40,5*C.