NAPOLJU JE PRAVI PAKAO! RHMZ izdao upozorenje, evo u kom gradu je u 13 časova bilo 39 stepeni!

Autor:

Vesti

14.07.2024

14:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

RHMZ upozorio je da se toplotni talas nastavlja i danas

NAPOLJU JE PRAVI PAKAO! RHMZ izdao upozorenje, evo u kom gradu je u 13 časova bilo 39 stepeni!

Foto: shutterstock

Tropska vrućina je zahvatila Srbiju, a temperature su dosegle ekstremne visine. U Ćupriji je već u 13 časova zabeležena temperatura od 39°C, čime je postao najtopli grad u zemlji. Situacija nije mnogo bolja ni u ostalim delovima Srbije, gde su temperature prešle 38 stepeni.

Za Ćuprijom slede Kragujevac, Smederevska Palanka i Veliko Gradište koji "gore" na 38 stepeni, a onda i Kikinda, B. Karlovci, Kuršumlija, Kruševac, Niš, Leskovac i Zaječar gde je živa dosegla 37. podeok.

Beg od vrućine na gradskim kupalištima i bazenima

Mnogi građani su potražili utočište od vrućine na gradskim kupalištima i bazenima, ali čak ni tamo nisu našli olakšanje.

- Došao sam na bazen da se rahladim, ali voda je pretopla, ništa ne pomaže - rekao je jedan Kruševljanin. Situacija je postala toliko nepodnošljiva da su ljudi primorani da izbegavaju izlazak napolje.

Upozorenje za Beograd

RHMZ je izdao upozorenje za Beograd, gde se toplotni talas nastavlja i danas, sa maksimalnim temperaturama od 37 do 40°C i tropskim noćima. Iako se očekuje manji pad temperature u drugoj polovini sledeće sedmice, veoma toplo vreme će se i dalje zadržati.

Prognoza za naredne dane

Prema prognozi, toplotni talas će se nastaviti i početkom sledeće sedmice, sa maksimalnim temperaturama od 35 do 40 °C i tropskim noćima u urbanim sredinama. U drugoj polovini sledeće sedmice očekuje se manji pad temperature, ali će se i dalje zadržati veoma toplo vreme.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading