JOŠ JEDAN PAKLENI DAN! U Srbiji danas 40 stepeni, a onda POTPUNI PREOKRET!

Autor:

Vesti

13.07.2024

06:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Biće i padavina!

JOŠ JEDAN PAKLENI DAN! U Srbiji danas 40 stepeni, a onda POTPUNI PREOKRET!

Foto: ST/Nemanja Pančić, Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Vremenska prognoza

U Srbiji će danas, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, biti sunčano i veoma toplo, samo se u popodnevnim satima uz lokalni razvoj oblačnosti na jugozapadu zemlje ponegde očekuju kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. 

Vetar slab i umeren, na jugu Banata povremeno i jak, južni i jugoistočni, u Bačkoj i Sremu slab severozapadni. 

Jutarnja temperatura od 17 u Dimitrovgradu do 27 u Beogradu, dnevna od 35 do 40 stepeni Celzijusa. 

U Beogradu sunčano i veoma toplo uz slab i umeren južni i jugoistočni vetar. 
Jutarnja temperatura oko 27, dnevna oko 39 stepeni Celzijusa.

U Srbiji će se do kraja ove, ali i početkom sledeće sedmice zadržati veoma toplo vreme, uz najvišu dnevnu temperaturu u većini mesta od 35 do 40 stepeni i uz tropske noći u urbanim sredinama. 

Manji pad temperature očekuje se u drugoj polovini sledeće sedmice, prvo u severnim, zapadnim i centralnim predelima Srbije, ali će se i dalje zadržati veoma toplo vreme. 

Uz lokalni razvoj oblačnosti, retka i izolovana pojava pljuskova sa grmljavinom očekuje se tek ponegde na jugozapadu zemlje.

Upozorenje za Srbiju

Veoma izražen toplotni talas nastavlјa se i u drugoj dekadi jula sa maksimalnim temperaturama od 35 do 40 °C i uz tropske noći u urbanim sredinama.

U drugoj polovini sledeće sedmice, od 17. jula, očekuje se manji pad temperature i to prvo u severnim, zapadnim i centralnim predelima Srbije, ali će se i dalјe zadržati veoma toplo vreme.

Uprkos manjem osveženju, sa velikom verovatnoćom će se i nadalјe produžiti period sa tropskim danima, u većim urbanim sredinama i tropskim noćima, uz deficit padavina.

Upozorenje za Beograđane

Veoma izražen toplotni talas nastavlјa se do kraja ove i početkom sledeće sedmice sa maksimalnim temperaturama od 37 do 40 °C i uz tropske noći.

U drugoj polovini sledeće sedmice, od 17. jula, očekuje se manji i postepeni pad temperature, i do 5 °C, ali će se i dalјe zadržati veoma toplo vreme.

Uprkos manjem osveženju, sa velikom verovatnoćom će se i nadalјe produžiti period sa tropskim danima i tropskim noćima uz deficit padavina.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading