PAKAO! IZMERENO ČAK 39 STEPENI: Ovo je trenutno najtopliji grad u Srbiji, a evo šta nas tek čeka!

Autor:

Vesti

12.07.2024

15:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gotovo u svim gradovima temperatura je viša od 35 stepeni.

PAKAO! IZMERENO ČAK 39 STEPENI: Ovo je trenutno najtopliji grad u Srbiji, a evo šta nas tek čeka!

Foto: shutterstock

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), u ovom trenutku najtopliji grad u Srbiji je Ćuprija, sa izmerenih 39 stepeni Celzijusa. Takođe, prema istim podacima, temperatura od 38 stepeni zabeležena je u Somboru, Novom Sadu, Kikindi, Valjevu, Beogradu i Kragujevcu.

Gotovo u svim gradovima temperatura je viša od 35 stepeni, što ukazuje na izuzetno visoku temperaturu širom zemlje.


Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, sutra se očekuje sunčano i veoma toplo vreme širom Srbije. U popodnevnim satima, uz lokalni razvoj oblačnosti na jugozapadu zemlje, mogući su kratkotrajni pljuskovi praćeni grmljavinom.

Foto: RHMZS

 

 

Vetar će biti slab do umeren, na jugu Banata povremeno i jak, južni i jugoistočni, dok će u Bačkoj i Sremu duvati slab severozapadni vetar. Jutarnja temperatura kretaće se od 17 stepeni u Dimitrovgradu do 27 stepeni u Beogradu, dok će dnevna temperatura biti između 35 i 40 stepeni Celzijusa.

U Beogradu se sutra očekuje sunčano i veoma toplo vreme, uz slab do umeren južni i jugoistočni vetar.

Prema prognozi, veoma toplo vreme zadržaće se do kraja ove, ali i početkom sledeće sedmice. Najviša dnevna temperatura u većini mesta biće od 35 do 40 stepeni, uz tropske noći u urbanim sredinama. Manji pad temperature očekuje se u drugoj polovini sledeće sedmice, prvo u severnim, zapadnim i centralnim predelima Srbije, ali će se i dalje zadržati veoma toplo vreme. Uz lokalni razvoj oblačnosti, retka i izolovana pojava pljuskova sa grmljavinom očekuje se tek ponegde na jugozapadu zemlje.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading