PRAVO TROPSKO VREME: Evo u kojim gradovima je izmerena najviša temperatura!

Autor:

Vesti

09.07.2024

13:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U celoj Srbiji danas je zbog visokih temperatura na snazi narandžasti meteo-alarm, koji označava opasno vreme.

PRAVO TROPSKO VREME: Evo u kojim gradovima je izmerena najviša temperatura!

Foto: shutterstock

U Srbiji su danas zabeležene tropske temperature, a prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, očekuje nas i narednih dana.

Najviše temperature zabeležene su u Negotinu i Ćupriji, gde se živa u termometru popela na 36 stepeni. Za njima slede Kragujevac, Zaječar i Smederevska Palanka sa 35 stepeni Celzijusa.


Prema najavama, u Srbiji će narednih dana biti pretežno sunčano i veoma toplo, s jutarnjim temperaturama od 16 do 24 stepena, dok će dnevne temperature biti između 35 i 39 stepeni Celzijusa. Beograd takođe očekuje pretežno sunčano vreme i veoma visoke temperature, sa jutarnjim temperaturama od 22 do 24 stepena, dok će dnevna temperatura biti oko 38 stepeni Celzijusa.

Srbija se suočava sa dugotrajnim toplotnim talasom u narednih sedam dana, gde se očekuju najviše dnevne temperature od 35 do 40 stepeni, uz tropske noći u urbanim sredinama. Tokom vikenda i početkom sledeće sedmice, moguće je lokalno razvijanje oblačnosti s retkom pojavom kratkotrajnih kiša ili pljuskova praćenih grmljavinom, posebno na severu, zapadu i jugozapadu Srbije.

Očigledno je da nas očekuju izuzetno vrući dani, te se preporučuje da građani preduzmu neophodne mere opreza kako bi se zaštitili od visokih temperatura i izbegli potencijalne zdravstvene probleme.

U celoj Srbiji danas je zbog visokih temperatura na snazi narandžasti meteo-alarm, koji označava opasno vreme.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading