STIŽE OSVEŽENJE! RHMZ najavio nagli PAD TEMPERATURE, evo kada stiže

Autor:

Vesti

11.07.2024

12:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rashlađenje dolazi najpre na severu, a zatim i u ostale krajeve Srbije.

STIŽE OSVEŽENJE! RHMZ najavio nagli PAD TEMPERATURE, evo kada stiže

Foto: Shutterstock

Prema najnovijoj prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), druga dekada jula donosi nastavak jakog toplotnog talasa širom Srbije. Maksimalne temperature se očekuju u rasponu od 35 do čak 40 °C, praćene tropskim noćima u urbanim sredinama. Ovo predviđanje važi do 17. jula na severu zemlje, dok se od 20. jula očekuje manji pad temperature za oko 5 °C, najpre na severu, a zatim i u ostalim krajevima.

Sutrašnji dan će biti obeležen sunčanim vremenom i veoma visokim temperaturama. Vetar će duvati slabije do umereno, uglavnom iz jugoistočnog pravca. Jutarnje temperature kretaće se između 17 i 26 °C, dok se će se maksimalne temperature širom Srbije kretati između 35 do 40 °C. U Beogradu će takođe biti sunčano i veoma toplo, uz najvišu temperaturu od oko 38 °C i slab do umeren jugoistočni vetar.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, narednih sedam dana očekuje nas pretežno sunčano vreme i visoke dnevne temperature u većini mesta, koje će se kretati između 35 i 40 °C. Tropske noći u urbanim sredinama takođe će biti prisutne. Postoji mogućnost lokalnog razvoja oblačnosti, s izolovanim pljuskovima i grmljavinom koji su retki, a očekuju se u nedelju (14. 07) i zatim od srede (17. 07). U severnim krajevima zemlje takođe se očekuje manji pad temperature za oko 5 °C.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading