MRAK SE NADVIO NAD BEOGRADOM! STRAŠNI OBLACI PREKRILI GRAD! Haos samo što nije krenuo!

Autor:

Vesti

04.07.2024

14:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

RHMZ izdao hitno saopštenje!

MRAK SE NADVIO NAD BEOGRADOM! STRAŠNI OBLACI PREKRILI GRAD! Haos samo što nije krenuo!

Foto: Shutterstock, freesvg.org

Nebo nad Beogradom ponovo se smrklo, a počela je i kiša. Iako je za danas najavljeno promenljivo oblačno vreme, crni oblaci nadvili su se nad prestonicom.

Kako je RHMZ najavio jutros, pojava kratkotrajne kiše biće veoma retka, izolovana, a duvaće slab do umeren, na istoku Srbije povremeno jak, severozapadni vetar.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), najniža temperatura biće od 10 do 17, a najviša od 25 do 28 stepeni Celzijusa.

I u Beogradu danas promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima. Vetar slab do umeren, severozapadni. Najniža temperatura od 13 do 16, a najviša oko 27 stepeni.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, odnosno do četvrtka, 11. jula, biće pretežno sunčano vreme, s temperaturom u porastu.

Od subote maksimalne vrednosti od 30 do 35 stepeni, uz tropske noći u urbanim sredinama, navodi RHMZ.

Novi toplotni talas

Kako najavljuje RHMZ, od nedelje će u ponekim delovima Srbije biti upaljen crveni meteoalarm zbog toplotnog talasa koji će trajati pet dana.

Toplotni talas u nedelju počinje u sledećim delovima Srbije:

Banat
Beograd
Šumadija
Pomoravlje
Jugoistočna Srbija

S obzirom na intenzitet i vreme trajanja prognozira se veoma opasna vremenska pojava. Budite veoma obazrivi i pratite zvanična saopštenja o vremenu i prognozi vremena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading