PALO DRVO U KOŠUTNJAKU! Jedna traka blokirana (FOTO)

Autor:

Vesti

02.07.2024

13:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Manje grane su sklonjene sa puta.

PALO DRVO U KOŠUTNJAKU! Jedna traka blokirana (FOTO)

Foto: Republika

U Beogradu i drugim delovima Srbije trenutno traje oluja, zbog koje su društvene mreže prepune jezivih snimaka dramatičnih scena. 

Na putu kroz Košutnjak u Beogradu, put je blokiralo drvo i samo jedna traka trenutno je prohodna, što pored velike količine zadržane vode, dodatno otežava saobraćaj.

Manje grane su sklonjene sa puta. 

Crveno upozorenje na snazi

RHMZ (Republički hidrometeorološki zavod) je izdao crveni meteo-alarm za sutra za većinu zemlje, što znači da se očekuju obilni pljuskovi.

Crveno upozorenje je na snazi za Banat, Srem, Beograd, Zapadnu Srbiju i Šumadiju zbog pljuskova, dok je za Jugoistočnu Srbiju, Jugozapadnu Srbiju i Kosovo i Metohiju crveno upozorenje zbog grmljavine. Delovi kao što su Pomoravlje i Istočna Srbija imaju narandžasto upozorenje, dok je Srem pod žutim.

Preporučuje se praćenje vremenskih prognoza i upozorenja, priprema osnovnih zaliha hrane, vode, baterijskih lampi, radija i lekova za hitne situacije, te osiguranje imovine jačanjem prozora i vrata. Takođe, savetuje se razvijanje plana evakuacije za porodicu, kao i zaštitu od groma, uključujući korišćenje Faradayevog kaveza za električne uređaje i izbegavanje korišćenja fiksnih telefona i električnih uređaja povezanih sa mrežom tokom oluje. Pratite lokalne smernice kako biste smanjili rizik od povreda tokom nevremena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading