RHMZ HITNO UPOZORIO! STIŽE VELIKA PROMENA U PONEDELJAK UVEČE: Još dva dana Srbija "gori"!

Autor:

Vesti

30.06.2024

12:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za konkretne lokacije izdavaće se upozorenja jedan do dva časa unapred

RHMZ HITNO UPOZORIO! STIŽE VELIKA PROMENA U PONEDELJAK UVEČE: Još dva dana Srbija "gori"!

Foto: shutterstock

Vreme

Još danas i sutra u Srbiji će biti veoma toplo usled priliva veoma toplog vazduha sa severa Afrike, maksimalna temperatura danas i do 37 °C. U urbanim sredinama i predstojeća noć biće tropska, saopštili su iz RHMZ.

Ipak, u ponedeljak uveče i noću ka utorku, kao i u utorak tokom celog dana u našu zemlju ponovo se vraćaju grmljavinske nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i olujnim vetrom.

"U utorak se u većini mesta očekuje se između 20 i 40 mm, a u delovima zapadne, severne i centralne Srbije i od 40 do 80 mm kiše, lokalno i više, za 24 h. Dnevna temperatura biće u padu za oko 10 °C u odnosu na ponedeljak", upozoravaju iz RHMZ.

Za konkretne lokacije hitna izdavaće se upozorenja jedan do dva časa unapred.

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i veoma toplo, a najviša dnevna temperatura biće od 33 do 37 stepeni. 

U Beogradu pretežno sunčano i veoma toplo. Vetar slab i umeren, jugoistočni. Najniža temperatura od 21 do 23, a najviša dnevna oko 37 stepeni. 

U ponedeljak pretežno sunčano i veoma toplo sa maksimalnim temperaturama od 34 do 37 stepeni. 

U ponedeljak uveče i noću sa severozapada naoblačenje s kišom, pljuskovima, grmljavinom i uslovima za grmljavinske nepogode praćene gradom, olujnim vetrom, velikom količinom padavina za kratko vreme i temperaturom u padu. Ovo naoblačenje će se u utorak proširiti na sve krajeve, uslovljavajuci ponegde i obilne padavine.

U sredu postepeni prestanak padavina i stabilizacija vremena. 

Od četvrtka u većini mesta pretežno sunčano i toplije, a samo se u brdsko planinskim predelima uz lokalni razvoj oblačnosti očekuje retka pojava pljuskova sa grmljavinom. 

 
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading