UPALJEN NARANDŽASTI METEOALARM ZA OVO PODRUČJE U SRBIJI: U narednih sat vremena očekuje se oluja!

Autor:

Vesti

29.06.2024

18:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Građanima se savetuje da budu vrlo oprezni.

UPALJEN NARANDŽASTI METEOALARM ZA OVO PODRUČJE U SRBIJI: U narednih sat vremena očekuje se oluja!

Foto: shutterstock, RHMZ/printscreen

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je hitno upozorenje za južni Banat zbog predstojeće jake konvektivne oblačnosti koja bi mogla prouzrokovati lokalno intenzivne pljuskove sa grmljavinom, gradom i olujnim vetrom u narednom satu.

Za ovo područje je aktiviran narandžasti meteoalarm, što označava da su prognozirane opasne vremenske pojave koje mogu uzrokovati značajnu materijalnu štetu i predstavljati ozbiljan rizik po ljude i životinje. Građanima se savetuje da budu vrlo oprezni, da prate uputstva i preporuke nadležnih službi, kao i da redovno prate informacije o promenama vremenskih uslova.

Foto: RHMZ/printscreen

Index opasnosti

Trenutno je u Beogradu pretežno sunčano i toplo sa temperaturom od oko 30 stepeni Celzijusa. Očekuje se da će maksimalne temperature u nedelju i ponedeljak dostizati između 35 i 37 °C. Najviše temperature trenutno se beleže u Novom Sadu, Negotinu i Zaječaru, gde termometri pokazuju 31 stepen Celzijusa.

Republika

Foto: RHMZ/printscreen

UV index

U narednim danima se predviđa nastavak nestabilnog vremena sa čestim olujama praćenim grmljavinom, gradom, olujnim vetrom i obilnim padavinama. Posebno je istaknuto da se od ponedeljka uveče očekuje ponovna pojava grmljavinskih nepogoda, sa naglašenim rizikom od grada, olujnog vetra i lokalno obilnih padavina tokom noći između ponedeljka i utorka. RHMZ će nastaviti da izdaje hitna upozorenja za specifične lokacije sa kratkim vremenom predviđanja od jednog do dva sata unapred kako bi građani mogli da se pravovremeno informišu i preduzmu potrebne mere zaštite.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading