POSLEDNJEG JUNSKOG DANA PAKLENO TOPLO: Samo na jednom mestu u zemlji će padati kiša!

Autor:

Vesti

30.06.2024

06:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tempareture do 37 stepeni.

POSLEDNJEG JUNSKOG DANA PAKLENO TOPLO: Samo na jednom mestu u zemlji će padati kiša!

Foto: shutterstock

U nedelju ujutro očekuje nas vedro vreme u Srbiji, ali će u dolinama i kotlinama biti svežije sa prisutnom maglom. Tokom dana, preovladavaće sunčano vreme i tropske temperature. Vetar će uglavnom biti slab do umeren, dok se u košavskom području očekuje pojačan jugoistočni vetar, a na jugu Banata i u Podunavlju čak i jak. Jutarnja temperatura biće u rasponu od 14 do 22°C, dok se maksimalne dnevne temperature očekuju od 33 do 37°C.

U večernjim satima i noću, na području Vojvodine i ponegde na severozapadu Srbije, moguće je jači razvoj oblačnosti praćen pljuskovima i grmljavinom, sa mogućim nepogodama.

Beograđane očekuje sunčano vreme u nedelju, praćeno tropski visokim temperaturama. Duvaće umeren do pojačan jugoistočni vetar, a jutarnja temperatura iznosiće 22°C, dok će maksimalna dnevna temperatura dostići 35°C.

Uzimajući sve ove faktore u obzir, savetuje se građanima da se adekvatno pripreme za tropske temperature, kao i da budu posebno oprezni u slučaju mogućih pljuskova i grmljavine.

Da biste se zaštitili od jakog sunca, evo nekoliko saveta:

Koristite zaštitnu kremu za sunčanje: Birajte kremu sa visokim faktorom zaštite (SPF 30 ili više) i redovno je nanosite, posebno ako se duže vreme izlažete suncu ili ste na plaži.

Nosite zaštitnu odeću: Oblačite lagane, ali čvrste i pokrivajuće materijale kao što su pamuk, koji će štititi kožu od direktnog sunčevog zračenja.

Nosite šešir ili kačket: Šešir sa širokim obodom može efikasno zaštititi lice, uši i vrat od sunca.

Nosite naočare za sunce: Naočare sa UV zaštitom štite oči od štetnih sunčevih zraka.

Izbegavajte sunce u najjačem periodu: Sunce je najjače između 10 ujutro i 4 popodne. Ako je moguće, ograničite boravak na otvorenom tokom ovog perioda.

Tražite hladovinu: Ako ste napolju duže vreme, potražite hladovinu, kao što su drveće ili suncobrani.

Hidrirajte se: Pijte dovoljno vode tokom dana kako biste održali hidrataciju kože.

Pravilno se zaštititi od sunca ključno je za očuvanje zdravlja kože i sprečavanje opekotina, starenja kože i drugih negativnih efekata dugoročnog izlaganja suncu.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading