VISINSKI ANTICIKLON SE PREMEŠTA PREKO SRBIJE I DONOSI PLJUSKOVE! Pogledajte kako će se oblaci kretati kroz našu zemlju - OVI DELOVI PRVI NA UDARU! (FOTO)

Autor:

Vesti

27.06.2024

11:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas u našoj zemlji nešto svežije!

VISINSKI ANTICIKLON SE PREMEŠTA PREKO SRBIJE I DONOSI PLJUSKOVE! Pogledajte kako će se oblaci kretati kroz našu zemlju - OVI DELOVI PRVI NA UDARU! (FOTO)

Foto: shutterstock

Vreme

U Srbiji se i danas zadržava nestabilno vreme, sa čestom pojavom grmlјavinskih nepogoda sa intenzivnim plјuskovima, gradom i olujnim vetrom u zoni plјuska, stoji u upozorenju RHMZ.

Meteorolog Ivan Ristić objavio je danas da se preko naše zemlje premešta visinski ciklon koji sa sobom nosi i nove padavine.

- Kako dan bude odmicao biće sve više oblaka koji će donositi pljuskove, kiše sa grmljavinom i kratkotrajno pojačanim vetrom. Nepogode su moguće popodne na jugoistoku i krajnjem jugu Srbije na granici sa Makedonijom.

Količinu kiše koju IRIE očekuje možete videti na prvoj mapi, količina padavina se povećava od zapada prema istoku što je i logično u ovim situacijama. Danas bi trebalo generalno da bude više kiša, a manje oluja biće konačno svežije. Maksimalna temperatura od 25°C - 30°C u sunčanijem delu dana, zatim sa kišom će pasti - istakao je Ristić.

Za vikend se očekuje kratkotrajna stabilizacija vremena sa temperaturama do 36 stepeni, a nestabilno vreme sa pljuskovima i grmljavinom i pad temperature ponovo se očekuju od ponedeljka posle podne.

- Od pondeljka 1. jula vreme se totalno menja, dolazi sveži atlanski vazduh kroz bečka vrata, biće opet kiše. Sledi nam osveženje, temperature će se kretati od 25 do 30 stepeni, a biće i manje sparno i biće nam lakše - rekao je Ristić za Republiku.

BONUS VIDEO


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading