PROMENLJIVO I NESTABILNO I DANAS! Spremite se na nove pljuskove, grmljavinu i padavine!

Autor:

Vesti

31.05.2024

06:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najviša dnevna temperatura od 24 do 28 °C.

PROMENLJIVO I NESTABILNO I DANAS! Spremite se na nove pljuskove, grmljavinu i padavine!

Foto: Tanjug/AP, Shutterstock

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) danas  će biti promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima s grmljavinom i to s većom verovatnoćom pojave u zapadnoj polovini zemlje. 
Duvaće slab i umeren vetar, južni i jugozapadni. 

Jutarnja temperatura biće od 11 do 18 °C, a najviša dnevna od 24 do 28 °C.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno i toplo, sredinom dana u pojedinim delovima grada očekuje se kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom. 

Duvaće slab i umeren južni vetar. 
Jutarnja temperatura biće oko 18 °C, a najviša dnevna oko 27 °C.

U subotu će biti pretežno sunčano i toplo. 

Zatim se očekuje promenljivo i nestabilno vreme sa uslovima za lokalne pljuskove sa grmljavinom u brdsko-planinskim predelima, osim u ponedeljak i utorak kada se padavine očekuju u većem delu zemlje.

U Srbiji je na snazi žuti metroalam u 5 delova zemlje. U Bačkoj, Sremu, Šumadiji, Zpadnoj i Jugozapadnoj Srbiji upaljen je meteoalarm zbog grmljavine.

Kako je objavljeno na sajtu RHMZ, žuti meteoalarm zbog grljavine pali se zbog lokalne pojave grmljavine sa ili bez padavina, a koja može da ima sledeći uticaj:

Rizik od udara groma, opasnost za život ljudi i životinja, problemi u radu svih uređaja koji koriste električnu energiju, rizik od iniciranja pojave vatre, problemi u telekomunikacijama. Mogući problemi u transportu električne energije zbog udara groma. Moguća je lokalna pojava intezivnih pljuskova, bujica i jakih udara vetra sa štetama na pokretnoj i nepokretnoj imovini.-

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading