RHMZ HITNO POPALIO ALARME! STIŽE OBLAK IZ CRNE GORE KOJI DONOSI JEZIVO NEVREME: Evo koji delovi Srbije su PRVI na udaru!

Autor:

Vesti

26.06.2024

10:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Beogradu već pljušti.

RHMZ HITNO POPALIO ALARME! STIŽE OBLAK IZ CRNE GORE KOJI DONOSI JEZIVO NEVREME: Evo koji delovi Srbije su PRVI na udaru!

Foto: Shutterstock

U Beogradu je počela da pada kiša a gotovo istovremeno Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) idzao je upozorenje u kojem se navodi da nam jaka oblačnost stiže iz Crne Gore.

Kiša u Beogradu počela je da pada negde oko 10 sati, a podsećanja radi RHMZ je još pre par dana najavio da nas promenljivo vreme sa grmljavinom očekuje sve do petka.

U najnovijem upozorenju RHMZ je istakao da jugozapadnu Srbiju očekuju grmljavinske nepogode.

- Jaka konvektivna oblačnost koja na području severne Crne Gore uslovljava intenzivne pljuskove sa grmljavinom u narednih sat vremena premeštaće se na jugozapad Srbije, tačnije na jug Zlatiborskog i Raškog okruga - navodi se u najnovijem upozorenju RHMZ koje je izdato u 10 sati i 6 minuta.

Jak grad, pljusak i olujni vetar

U posebnoj najavi RHMZ navodi da će i danas biti toplo, sparno i nestabilno, od sredine dana mestimično sa pljuskovima i grmljavinom.

- Lokalno se očekuju jake pljuskovite padavine kada za kratko vreme može pasti veća količina padavina i grad, a u zoni intenzivnih pljuskova i olujni vetar - navodi RHMZ.

I ova upozorenja RHMZ su na snazi

UPOZORENJE ZA PODRUČJE SRBIJE NA GRMLјAVINSKE NEPOGODE

Do petka (28.06.) će se zadržati nestabilno vreme, sa čestom pojavom grmlјavinskih nepogoda sa intenzivnim plјuskovima, gradom i olujnim vetrom.
Za konkretne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred.

UPOZORENJE ZA PODRUČJE BEOGRADA NA GRMLјAVINSKE NEPOGODE

Do petka (28.06.) toplo, nestabilno i sparno, sa lokalnim plјuskovima i grmlјavinom koji u pojedinim delovima grada mogu biti intenzivniji uz grad i olujni vetar.

UPALJENI METEOALARMI

Narandžasti meteoalarm usled rizika od pojave nepogoda preliminarno je izdat za područje Beograda, a za konrektne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred.

Danas su ovi delovi najkritičniji

Upaljen je i narandžasti meteoalarm i to u:

Bačkoj
Banatu
Sremu
zapadnoj Srbiji
Pomoravlju
Istočnoj Srbiji
Jugoistočnoj Srbiji

- Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe - objašnjeno je u agendi RHMZ.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading