ŠIRE PODRUČJE BEOGRADA NOĆAS ĆE BITI NA UDARU JAKOG NEVREMENA! Evo gde trenutno u Srbiji besni oluja!

Autor:

Vesti

24.06.2024

23:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj olujni sistem sa prolaznim pljuskovima i grmljavinom mogao bi nakon ponoći da pogodi i šire područje Beograda.

ŠIRE PODRUČJE BEOGRADA NOĆAS ĆE BITI NA UDARU JAKOG NEVREMENA! Evo gde trenutno u Srbiji besni oluja!

Foto: Shutterstock

Pred kraj dana i tokom večeri mnoge predele Srbije ponovo su pogodile oluje sa grmljavinom i obilnim pljuskovima. Na najjačem udaru našli su se južni, jugoistočni i jugozapadni predeli Srbije, potom Mačva, Podrinje i Srem, ali i centralna Srbija.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

U ovom času veoma snažna grmljavinska oluja premešta se preko Šumadije i to zapadnim obodom, a u južnoj i jugozapadnoj visinskoj struji premešta se prema severu, piše Telegraf.rs.

Trenutno oluja besni ka Gornjem Milanovcu i premešta se prema Aranđelovcu i donosi obilne pljuskove i jake gromove, a postoji opasnost i od grada.

Ovaj olujni sistem sa prolaznim pljuskovima i grmljavinom mogao bi nakon ponoći da pogodi i šire područje Beograda.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Jakih pljuskova sa grmljavinom ima i na Kosovu i Metohiji, u Mačvi i Sremu, a iz Srema se polako širi i na jug Bačke. Oko 23.30 oluja sa grmljavinom pogodila je Novi Sad.

U košavskom području duva pojačan jugoistočni vetar, a slaba košava fenskog efekta donosi Beogradu ove večeri čak 28 stepeni.

U drugoj polovini noći vreme će se postepeno smirivati i do jutra razvedriti, pa bi jutro bilo uglavnom vedro, ali i sparno.

RHMZ je istakao da će do petka biti veoma nestabilno vreme.

- Do petka (28.06.) će se zadržati nestabilno vreme, sa čestom pojavom grmlјavinskih nepogoda sa intenzivnim plјuskovima, gradom i olujnim vetrom.
Za konkretne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred
- kaže se u najavi RHMZ.

Upozorenje na grmljavinske nepogode dato je i za Beograd.

- Do petka (28.06.) toplo, nestabilno i sparno, sa lokalnim plјuskovima i grmlјavinom koji u pojedinim delovima grada mogu biti intenzivniji uz grad i olujni vetar. Narandžasti meteoalarm usled rizika od pojave nepogoda preliminarno je izdat za područje Beograda, a za konrektne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading