SPREMITE SE ZA NOVE NEPOGODE! U naredna dva sata u ovim delovima Srbije pljuskovi i grmljavina

Autor:

Vesti

24.06.2024

19:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hitno upozorenje RHMZ!

SPREMITE SE ZA NOVE NEPOGODE! U naredna dva sata u ovim delovima Srbije pljuskovi i grmljavina

Foto: Tanjug/T. VALIČ

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) je objavio upozorenje za Srbiju i Beograd zbog očekivanih grmljavinskih nepogoda do petka, 28. juna. Nestabilno vreme će trajati do kraja sedmice, s čestim pojavama grmljavinskih nepogoda koje mogu biti praćene intenzivnim pljuskovima, gradom i olujnim vetrom. Danas je veća verovatnoća za nepogode na jugozapadu i jugu Srbije, dok se od sutra očekuje da će se nepogode javljati i u ostalim delovima zemlje.

RHMZ je izdao narandžasti meteoalarm za Beograd kao reakciju na rizik od nepogoda, a najavljuje da će pravovremeno objavljivati hitna upozorenja za specifične lokacije jedan do dva sata unapred. Ovo upozorenje savetuje građane da budu oprezni i prate dalje obaveštenja kako bi se adekvatno pripremili i zaštitili od mogućih nepogoda.

RHMZ je izdao upozorenje na česte nepogode u poslednjoj nedelji juna u celoj Srbiji. 

- U poslednjoj sedmici juna vrlo nestabilno, ponovo sa pojavom grmlјavinskih nepogoda sa intenzivnim plјuskovima, gradom i olujnim vetrom. Danas (23.06.) se nepogode očekuju u većini regiona u zemlјi, a sutra (24.06.) će verovatnoća za njihovu pojavu kratkotrajno opasti, osim na jugozapadu i jugu Srbije. Za konkretne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred.

Nepogode očekuju i Beograd. 

- U poslednjoj sedmici juna vrlo nestabilno, ponovo sa pojavom grmlјavinskih nepogoda sa intenzivnim plјuskovima, gradom i olujnim vetrom. Narandžasti meteoalarm usled rizika od pojave nepogoda preliminarno je izdat i za područje Beograda, a za konrektne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading