U SRBIJI PONOVO NESTABILNO VREME: Sunčano i toplo, a popodne HAOS!

Autor:

Vesti

25.06.2024

06:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Temperature do 35 stepeni!

U SRBIJI PONOVO NESTABILNO VREME: Sunčano i toplo, a popodne HAOS!

Foto: Tanjug/Sava Radovanović/VLADIMIR ŠPORČIĆ

U Srbiji se u utorak očekuje većim delom sunačno i toplo vreme, ali posle podne situacija se menja. Naime, kako navode meteorolozi, očekuje se jači razvoj oblačnosti i pojava pljuskova sa grmljavinom, prvo u zapadnim i jugozapadnim, a zatim i u severnim i centralnim predelima Srbije.

Postoji mogućnost lokalnih grmljavinskih nepogoda praćenih gradom, a vetar će početi da duva jugoistočno, dok će temperatura biti visoka, sa maksimalnim dnevnim vrednostima od 30 na severu i zapadu do čak 35 stepeni na jugu i istoku Srbije.


U glavnom gradu takođe se očekuje sunačno i toplo vreme tokom većeg dela dana, ali kasnije popodne i uveče se očekuje jači razvoj oblačnosti i pojava pljuskova sa grmljavinom. I u Beogradu postoji mogućnost lokalnih grmljavinskih nepogoda praćenih gradom, dok će jugoistočni vetar početi da duva. Jutarnja temperatura u Beogradu očekuje se da bude oko 20 stepeni, dok će maksimalna dnevna vrednost iznositi 32 stepena Celzijusova.

Ovakva vremenska prognoza upozorava na potrebu praćenja meteoroloških informacija i preduzimanja odgovarajućih mera predostrožnosti, posebno u slučaju eventualnih grmljavinskih nepogoda sa gradom. Svi građani se pozivaju da budu obazrivi i da se pridržavaju saveta nadležnih institucija.

RHMZ je istakao da će do petka biti veoma nestabilno vreme.

- Do petka (28.06.) će se zadržati nestabilno vreme, sa čestom pojavom grmlјavinskih nepogoda sa intenzivnim plјuskovima, gradom i olujnim vetrom.
Za konkretne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred - kaže se u najavi RHMZ.


Upozorenje na grmljavinske nepogode dato je i za Beograd.

- Do petka (28.06.) toplo, nestabilno i sparno, sa lokalnim plјuskovima i grmlјavinom koji u pojedinim delovima grada mogu biti intenzivniji uz grad i olujni vetar. Narandžasti meteoalarm usled rizika od pojave nepogoda preliminarno je izdat za područje Beograda, a za konrektne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading