SASTAVIĆE NEBO I ZEMLJU! CRNI OBLACI krenuli prema BEOGRADU! Sklanjajte se s ulica, OLUJA SAMO ŠTO NIJE STIGLA

Autor:

Vesti

23.06.2024

13:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle jakog nevremena koje je juče pogodilo Srbiju meteorolozi upozoravaju na nove nepogode i aktiviraju meteoalarme.

SASTAVIĆE NEBO I ZEMLJU! CRNI OBLACI krenuli prema BEOGRADU! Sklanjajte se s ulica, OLUJA SAMO ŠTO NIJE STIGLA

Foto: Profimedia, Shutterstock

Snažno nevreme pogodilo je Srbiju juče, a danas je Republički hidrometeorološki zavod upozorio da je vrlo moguće da stižu nove nepogode u pojedine delove Srbije, koje označavaju kraj poslednjeg toplotnog talasa, koji je u pretnodnim danima vladao Srbijom.

Trenutno je na teritoriji čitave Srbije na snazi narandžasti meteoalarm zbog kiše, a posebno je naglašeno da su nepogode moguće i u glavnom gradu. 

U međuvremenu Yr.no, najtačniji norveški sajt za vremensku prognozu, navodi kada danas pljuskovi stižu između ostalog i u Beograd.

Republika

Foto: printscreen/www.yr.no

prognoza za Beograd za naredne sate

 

Kako se vidi u tabeli na njihovom sajtu početak kiše očekuje se oko 17 časova, a ako je verovati predikcijama ovog sajta, nevreme bi moglo da traje i četiri sata bez prestanka, sve do 21 čas večeras.

Upozorenje RHMZ

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na grmljavinske nepogode koje danas prete Srbiji. Nakon nedavnog toplotnog talasa, temperature će se kretati od 30 do 36 °C, dok se za narednu sedmicu očekuje blagi pad temperature na nivo od 28 do 34 °C. Ovo upozorenje naglašava da će u poslednjoj sedmici juna vreme biti vrlo nestabilno, sa mogućim pojavama grmljavinskih nepogoda praćenih intenzivnim pljuskovima, gradom i olujnim vetrom.
 

Republika

Foto: printscreen

upozorenje RHMZ


Danas se nepogode očekuju u većini regiona širom zemlje, dok se za sutra (24.06.) prognozira kratkotrajni opad intenziteta, osim na jugu Srbije. Očekuje se izdavanje hitnih upozorenja za konkretne lokacije jedan do dva sata unapred kako bi se građani na vreme informisali o mogućim nepogodama.

Preliminarno je izdato narandžasto meteo upozorenje za područje Beograda, naglašavajući rizik od pojave nepogoda. Iz RHMZ-a ističu da će, u slučaju potrebe, biti izdavana hitna upozorenja za ovu lokaciju jedan do dva sata unapred.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading