NEVREME SE PREMEŠTA KA CENTRALNOJ SRBIJI: Stižu pljuskovi sa grmljavinom!

Autor:

Vesti

16.06.2024

21:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zlatibor bio pogođen nevremenom sa gradom.

NEVREME SE PREMEŠTA KA CENTRALNOJ SRBIJI: Stižu pljuskovi sa grmljavinom!

Foto: Hippopx, FreeSVG.org

Današnji dan je bio izuzetno topao u većem delu Srbije, sa temperaturama koje su dostizale oko 30°C. Najviše temperature zabeležene su u Leskovcu, Nišu i Ćupriji, gde se živa u termometru popela na 32°C.

Međutim, kasnije tokom popodneva, zapadne i jugozapadne predele Srbije zahvatilo je grmljavinsko nevreme, dok je Zlatibor bio pogođen nevremenom sa gradom.

Trenutno, kiše i pljuskova sa grmljavinom ima u delovima zapadne i jugozapadne Srbije, a očekuje se da se ovaj grmljavinski sistem premešta ka centralnoj Srbiji tokom večeri, donoseći pljuskove sa grmljavinom u delovima centralne Srbije, Šumadije i Pomoravlja.


Upozorenje na vremenske nepogode

Na udaru jačih pljuskova sa grmljavinom za sat vremena naći će se i šire područje Kragujevca, dok se grmljavinski sistem sa jugozapada Srbije premešta preko šireg područja Čačka dolinom Zapadne Morave.

Trenutno se beleže i lokalni pljuskovi sa grmljavinom u delovima Mačve, naročito na širem području Cera. Postoji mogućnost kratkotrajnih grmljavinskih oluja sa jakim gromovima i gradom, uz veće količine padavina u kratkom vremenskom intervalu, ali nema opasnosti od superćelijskih oluja.

Toplotni talas u narednoj sedmici

Trenutna temperatura u Beogradu iznosi 28°C, a prognoze za narednu sedmicu najavljuju značajan toplotni talas koji će zahvatiti Srbiju. Maksimalne temperature se očekuju da dostignu čak do 38°C, što će predstavljati izazov za sve građane koji se neophodno moraju prilagoditi ovim ekstremnim vremenskim uslovima. Ovakve temperature zahtevaju dodatne mere opreza kako bi se izbegle potencijalne neprijatnosti i zdravstveni problemi usled visokih temperatura.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading