STIŽE OLUJNO NEVREME I PUSTINJSKA PRAŠINA! Potencijalno opasni meteorološki fenomeni duž različitih regiona Srbije

Autor:

Vesti

20.06.2024

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oluje sa orkanskim vetrom i krupnim gradom na potezu od Srema i Bačke, prema severu Banata u subotu predveče.

STIŽE OLUJNO NEVREME I PUSTINJSKA PRAŠINA! Potencijalno opasni meteorološki fenomeni duž različitih regiona Srbije

Foto: Shutterstock

Subota, 22. juna 2024. godine, donosi značajne meteorološke događaje duž područja od Srema i Bačke sve do severnog Banata. Očekuju se intenzivne oluje koje će biti praćene orkanskim udarima vetra i velikom količinom krupnog grada. Ova situacija je posledica visoke nestabilnosti vazduha koja će se proširiti preko Srbije tog dana.

U večernjim satima, atmosfera će biti obogaćena pustinjskom prašinom koja dolazi sa jugozapada. Ova prašina će verovatno sprečiti da temperature na nizijama dostignu 40°C, mada će subjektivan osećaj toplote biti značajan zbog visoke tačke rose koja će dostizati 25°C, uz temperaturu vazduha od 35°C.

Tačke rose će se povećavati prema kraju dana i subotu kasno popodne i uveče će dostizati 25°C. Tačke rose na 2 m visine od 25°C uz T2m 35°C će stvoriti subjektivni osećaj od 46°C

Posebna pažnja usmerena je na zapad i sever Srbije gde će jugozapadno strujanje vazduha i smicanje vetra stvoriti povoljne uslove za razvoj jakih oluja, uključujući superćelije. U slučaju superćelija, postoji rizik od krupnog grada i orkanskih udara vetra. Na drugim područjima, poput jugozapada Srbije, očekuju se stacionarne oluje koje će takođe doneti krupan grad.

Ukratko, subota 22. juna 2024. godine, predstavljaće izazovne vremenske uslove sa potencijalno opasnim meteorološkim fenomenima duž različitih regiona Srbije, najavio je meteorološki sistem Hailz Srbija

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading