SUNČANO I TROPSKI TOPLO: Izbegavajte sunce danas!

Autor:

Vesti

19.06.2024

06:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Temperature će se kretati do 39 stepeni!

SUNČANO I TROPSKI TOPLO: Izbegavajte sunce danas!

Foto: shutterstock

Danas će vreme u Srbiji biti sunčano i tropski toplo, sa jutarnjom temperaturom koja će se kretati od 17 do 25°C. Očekuje se da maksimalna dnevna temperatura bude izuzetno visoka, od 35 do čak 39°C.

Severozapadni vetar će duvati slab do umeren, sa povremenim pojačanjima sredinom dana. Ovo vreme će predstavljati izazov za sve one koji ne podnose visoke temperature, te se preporučuje da se preduzmu odgovarajuće mere opreza radi zaštite od vrućine.


U Beogradu će takođe biti sunčano i tropski toplo, sa jutarnjom temperaturom od 25°C, dok se očekuje da maksimalna dnevna temperatura dostigne čak 38°C. Severozapadni vetar će duvati slab do umeren, doprinoseći osećaju toplote. Građanima Beograda se savetuje da izbegavaju duže izlaganje suncu tokom najtoplijeg dela dana, te da redovno hidriraju organizam.

Tokom perioda tropskih vrućina, važno je preduzeti odgovarajuće mere opreza kako bi se zaštitili od potencijalnih zdravstvenih problema. Preporučuje se nošenje lagane i prozračne odeće, kao i korišćenje zaštitne kreme sa visokim faktorom zaštite od sunca. Takođe, bitno je izbegavati fizičku aktivnost tokom najtoplijeg dela dana, te se preporučuje boravak u hladovini i konzumacija dovoljnih količina tečnosti, pre svega vode.


Visoke temperature mogu imati značajan uticaj na zdravlje ljudi, posebno starijih osoba, male dece i osoba sa određenim zdravstvenim problemima. Moguće posledice izloženosti visokim temperaturama uključuju toplotni udar, dehidrataciju, sunčanicu i druge probleme. Zbog toga je važno obratiti posebnu pažnju na ove ranjive grupe stanovništva i preduzeti sve neophodne mere kako bi se zaštitili od negativnih uticaja tropskih temperatura.

Tropski toplo vreme koje se očekuje u Srbiji u četvrtak zahteva od građana oprez i pažljivo planiranje aktivnosti kako bi se izbegli potencijalni negativni uticaji visokih temperatura. Redovno praćenje vremenske prognoze, pridržavanje preporuka stručnjaka za zaštitu od vrućine i briga o sopstvenom zdravlju su ključni faktori za siguran prolazak kroz period tropskih vrućina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading