PRED NAMA JE VRELI LETNJI DAN: Temperature do 35 stepeni!

Autor:

Vesti

18.06.2024

06:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vetar će biti slab, promenljivog smera.

PRED NAMA JE VRELI LETNJI DAN: Temperature do 35 stepeni!

Foto: shutterstock

Vreme

Danas se očekuje sunčano vreme širom Srbije, praćeno tropski visokim temperaturama. Jutarnje temperature kretaće se u rasponu od 14 do 21 stepen Celzijusa, dok će maksimalne dnevne vrednosti biti između 31 i 35 stepeni.

U Beogradu se takođe očekuje sunčano vreme, sa minimalnom jutarnjom temperaturom od 21°C, dok će maksimalna dnevna temperatura biti oko 33 stepena.

Vetar će biti slab, promenljivog smera.

Kako se zaštititi od sunca?

Da biste se zaštitili od sunca i smanjili rizik od oštećenja kože, evo nekoliko savjeta:

Koristite zaštitni faktor (SPF): Redovno nanesite kremu za sunčanje sa zaštitnim faktorom od barem SPF 30. To će vam pomoći da blokirate štetne UV zrake.

Nosite zaštitnu odeću: Odeća sa dugim rukavima i pantalone pomažu u zaštiti kože od sunca. Materijali sa UPF (faktor zaštite od sunca) su posebno dizajnirani za ovo.

Koristite šešir ili kačket: Šešir sa širokim obodom pruža dodatnu zaštitu licu, vratu i ušima od sunčevih zraka.

Izbegavajte sunce u najtoplijem delu dana: Sunce je najjače između 10 ujutro i 4 popodne, pa je dobro izbegavati direktno izlaganje tada.

Nosite sunčane naočare: Kvalitetne sunčane naočare sa UV zaštitom pomažu u zaštiti očiju od UV zraka.

Koristite zaštitnu kremu za usne: Usne su takođe podložne oštećenjima od sunca, pa koristite balzam za usne sa SPF zaštitom.

Budite posebno oprezni na vodi i snegu: Refleksija sunčevih zraka sa vode, snega i peska može dodatno pojačati UV izloženost.

Redovno proveravajte kožu: Pratite promene na koži i redovno se pregledajte kako biste na vreme primetili eventualne promene koje mogu biti znak oštećenja od sunca.

Ovi saveti će vam pomoći da efikasno zaštitite kožu od sunčevih zraka i smanjite rizik od opekotina, preranog starenja kože i razvoja raka kože.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading