NEVREME JURI KA SRBIJI! Jaki grmljavinski sistemi se nadvili nad ovim delovima zemlje!

Autor:

Vesti

08.06.2024

16:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sledeće sedmice očekuje nas i nestabilnije vreme u odnosu na dane vikenda, pa se ponovo očekuju lokalni plјuskovi i grmlјavine i u ostalim regionima , napominju u RHMZ.

NEVREME JURI KA SRBIJI! Jaki grmljavinski sistemi se nadvili nad ovim delovima zemlje!

Foto: Printscreen/www.youtube.com/usga

Iako u našoj zemlji danas preovladava sunčano i veoma toplo vreme, mogu se očekivati kiše i oblačnost, navode u RHMZ. 

- U naredna 3 časa na jugoistoku i jugozapadu Srbije uz lokalni razvoj oblačnosti pojava kratkotrajne kiše ili plјuska sa grmlјavinom - navode iz RHMZ.

Kako navodi meteorolog Đorđe Đurić, jedan grmljavinski sistem premešta se sa istoka Republike Srpske prema zapadu Srbije i širem području Tare i Bajine Bašte u naredna dva sata doneće lokalne pljuskove sa grmljavinom, prenosi Blic.

Drugi grmljavinski sistem premešta se sa istoka Crne Gore prema jugozapadnim predelima Srbije i u naredna dva sata doneće lokalne pljuskove sa grmljavinom delovima Pešterske visoravni i Metohiji. Lokalno na ovom području može biti jačih i obilnijih pljuskova, uz gromove.

- Sledeće sedmice očekuje nas i nestabilnije vreme u odnosu na dane vikenda, pa se ponovo očekuju lokalni plјuskovi i grmlјavine i u ostalim regionima - ističe RHMZ.

U Srbiji će sutra, inače, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u prvom delu dana u većini mesta biti pretežno sunčano, a posle podne malo do umereno oblačno, ali će se zadržati uglavnom suvo i veoma toplo vreme. Izolovana pojava kratkotrajne kiše ili pljuska sa grmljavinom ujutro i pre podne moguća je na severu i istoku Vojvodine, a posle podne tek ponegde u planinskim predelima. Vetar slab, promenljiv, u Vojvodini slab do umeren, zapadni, tokom dana u kratkotrajnom pojačanju. Najniža temperatura od 14 do 22, najviša od 31 do 35 stepeni Celzijusa.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading