RHMZ IZDAO NAJVIŠI STEPEN UPOZORENJA! Stiže veliko nevreme u Srbiju! NAJGORE ĆE BITI U OVIM DELOVIMA ZEMLJE, A VREME MOŽE BITI OPASNO I PO ŽIVOTE LJUDI!

Autor:

Vesti

02.06.2024

08:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Upaljen crveni meteoalarm.

RHMZ IZDAO NAJVIŠI STEPEN UPOZORENJA! Stiže veliko nevreme u Srbiju! NAJGORE ĆE BITI U OVIM DELOVIMA ZEMLJE, A VREME MOŽE BITI OPASNO I PO ŽIVOTE LJUDI!

Foto: Profimedia, Shutterstock

Pljuskovi i grmljavina očekuju se danas posle podne i uveče, a u pojedinim delovima Srbije biće praćeni gradom, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ). U toku jutra kiša se očekuje ponegde na jugozapadu Srbije.

Kako javlja RHMZ, najnestabilniji dan biće ponedeljak.

U ponedeljak, postojaće tendencija za pojavu intenzivnih pljuskova i veće količine padavina za kratko vreme. U oblasti najjačih oblačnih razvoja za padaće krupan grad i duvaće olujni vetar.

Tačnu lokaciju inicijacije, premeštanja i jačine samih nepogoda je unapred teško odrediti, piše Blic.

Upaljen crveni meteoalarm

Preliminarno je u celoj zemlji osim na KiM izdat narandžasti, a u istočnoj Srbiji crveni (najviši) stepen upozorenja.

Crveni meteoalarm upaljen je u istočnoj Srbiji i Pomoravlju, a odnosi se na grmljavinu.

Narandžasti meteoalarm na snazi je i za Beograd.

Za konkretne lokacije RHMZ će izdavati upozorenja jedan do dva časa unapred.

Crveni alarm znači da je vreme je vrlo opasno. Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja.

Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika i slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading