SAMO ŠTO NIJE GRUNULO, NE IZLAZITE NAPOLJE! Jako nevreme uskoro će se sručiti na ove delove Srbije! HITNO UPOZORENJE RHMZ!

Autor:

Vesti

30.05.2024

16:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na području Beograda takođe se očekuju lokalni plјuskovi sa grmlјavinom.

SAMO ŠTO NIJE GRUNULO, NE IZLAZITE NAPOLJE! Jako nevreme uskoro će se sručiti na ove delove Srbije!  HITNO UPOZORENJE RHMZ!

Foto: Profimedia, Shutterstock

Na području centralne Srbije, Šumadije, kao i u Pomoravlјu, u narednih sat vremena očekuju se jaki konvektivni razvoji koji će usloviti veću količinu padavina za kratko vreme i grad, piše u hitnom upozorenju RHMZ.

Inače, kako je navedeno, posle podne biće promenlјivo oblačno, mestimično sa kišom i lokalnim plјuskovima sa grmlјavinom, osim u Vojvodini gde će biti pretežno sunčano vreme.


- Na području Beograda takođe se očekuju lokalni plјuskovi sa grmlјavinom.

Inače, u celoj Srbiji danas je na snazi bio žuti meteo alarm zbog grmljavine, a u nekim krajevima i zbog kiše. Žuto upozorenje znači da vreme može biti potencijalno opasno.

- Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike - piše u objašnjenju na sajtu RHMZ.

Inače. i sutra će biti promenljivo i nestabilno vreme, smenjivaće se sunčani intervali i pojava kiše ili pljuskova sa grmljavinom. Vetar uglavnom slab, promenljiv. Najniža temperatura kretaće se od 10 do 16, a najviša od 24 do 27 stepeni. Slično vreme se očekuje sve do kraja vikenda, s tim da će temperatura u subotu ići i do 30 stepeni.

Podsećamo da je nedavno direktor Republičkog hidrometerološkog Zavoda Jugoslav Nikolić saopštio i prve izglede prognoze vremena za leto.

- Toplo leto sa prosečnom količinom padavina. Klimatski izgledi pokazuju da će temperatura vazduha u toku leta 2024. godine u Srbiji biti iznad višegodišnjeg proseka sa odstupanjem do +2°C. Očekivane vrednosti srednje letnje temperatura vazduha biće u intervalu od 21°C do 25°C u nižim predelima, a od 13°C do 18°C u planinskim predelima. Izgledi su da će tokom juna, jula i avgusta u većem delu Srbije broj tropskih dana, sa maksimalnom temperaturom vazduha višom od 30 °C, biti u intervalu od 35 do 60, a na planinama do 5 dana. Postoji mogućnost pojave toplotnih talasa tokom jula i avgusta.

 

Bonus video



 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading