NEVREME BIBLIJSKIH RAZMERA NAPRAVILO HAOS PO SRBIJI! Vetar čupao drveće, grad tukao po usevima, neka mesta ostala i bez struje (FOTO/VIDEO)

Autor:

Vesti

04.06.2024

09:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Olujni vetar, kiša i grad veličine lešnika pravili su haos širom Vojvodine.

NEVREME BIBLIJSKIH RAZMERA NAPRAVILO HAOS PO SRBIJI! Vetar čupao drveće, grad tukao po usevima, neka mesta ostala i bez struje (FOTO/VIDEO)

Foto: RINA

Nevreme, koje je juče zahvatilo više delova Srbije, posebno Vojvodine, nije prošlo bez štete, a najviše intervencija zbog nevremena bilo je u Bačkoj Palanci i Bačkom Petrovcu.

Grad veličine lešnika skoro potpuno je prekrio tlo u ovim mestima, dok je vetar obarao stabla, a pojedini delovi Bačke Palanke ostali su bez struje.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Miloš Milenković iz Sektora za vanredne situacije izjavio je za RTS da je na teritoriji Bačke Palanke i Bačkog Petrovca bilo najviše intervencija zbog nevremena, ističući da je najveći posao bio uklanjanje stabala sa kolovoza radi osposobljavanja saobraćajne infrastrukture.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Opštinski štab za vanredne situacije Bačke Palanke izdao je hitno upozorenje građanima da ne prilaze kablovima i elektrovodovima gde su grane drveća pale, kako ne bi doveli sebe u direktnu opasnost. Nadležne institucije i inspekcijske službe su brzo izašle na teren, a srećom, nije bilo povređenih i ugroženih lica, pa nije bilo potrebe za intervencijom u delu spasavanja i evakuacije usled nevremena koje je zadesilo Južnobački upravni okrug.

 

 

Grad je u Bačkoj Palanci prouzrokovao oštećenja na nekim kućama, dok je u Bačkom Petrovcu gotovo uragansko nevreme prouzrokovalo materijalnu štetu u voćnjacima, njivama, a dejstvo strašne oluje može se videti i na priloženim snimcima, koji su se pojavili na društvenim mrežama.

 

 

Očekuje se da će se situacija stabilizovati tokom dana, a građani su pozvani da budu oprezni i da prate uputstva nadležnih službi kako bi se izbegle eventualne opasnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading