ŽESTOKO NEVREME U HRVATSKOJ: Grad pada u Zagrebu, najavljen haos - upozorenje za CELU ZEMLJU

Autor:

Vesti

28.05.2024

14:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jak pljusak sa gradom pogodio je delove Zagreba.

ŽESTOKO NEVREME U HRVATSKOJ: Grad pada u Zagrebu, najavljen haos - upozorenje za CELU ZEMLJU

Foto: Društvene mreže

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) izdao je žuto upozorenje za grmljavinu, što znači da je ovo vreme potencijalno opasno.

- Mestimično izraženi pljuskovi sa grmljavinom. Moguć grad i prolazno pojačan vetar. Moguće bujične i urbane poplave - navodi se u upozorenju DHMZ-a.

DHMZ je zbog današnjih vremenskih prilika za sedam regija izdao žuto upozorenje. Meteoalarm žute boje na snazi je za osječku, zagrebačku, karlovačku, gospićku i kninsku regiju zbog mestimično izraženih pljuskova s grmljavinom. Moguć je grad i prolazno pojačan vetar, kao i bujične i urbane poplave. Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom, stoji u upozorenju DHMZ-a.

U zagrebačkom naselju Sigečica već pada led. Na stranici Rain alarm jasno se vidi kako su olujni oblaci već nadvili nad severnim i središnjim delom zemlje, stvarajući potencijalno opasnu meteorološku situaciju. Prema saopštenju portala Neverin, unutrašnjost zemlje suočava se sa sve većim brojem pljuskova i grmljavine. Ova promena vremenskih prilika jasno je vidljiva i na njihovim radarskim snimcima, što upućuje na potrebu za praćenjem situacije i preduzimanjem adekvatnih mera predostrožnosti.

U sredu nas očekuje promenljiva naoblaka u prvom delu dana, sa lokalnom pojavom kiše. Tokom dana će biti sunčanije, ali uz jači razvoj oblaka, a pljuskovi praćeni grmljavinom su najverovatniji u Gorskoj Hrvatskoj i unutrašnjosti Dalmacije. Vetar će biti slab, osim na istoku gde se očekuje umeren severozapadni vetar. Na Jadranu će duvati jugozapadni i zapadni vetar, dok će na severnom delu, do sredine dana, zapuštati bura, a podno Velebita se može očekivati i jak vetar. Najniža jutarnja temperatura vazduha biće između 10 i 15 stepeni, dok će na Jadranu biti nešto toplije sa temperaturom od 15 do 19 stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura biće između 20 i 25 stepeni Celzijusa, prenosi "Jutarnji hr".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Ja

29.05.2024 09:49

Evo još jednog razloga da pomognemo hrvatskom narodu,sto smo činili i pre. A oni nam za uzvrat pošalju poruku da smo genocidni. Bog je najveći. ..