SARAJEVO, OVAKO SE TO RADI: Vučić pokazao kako se brani manjina!

Autor:

Vesti

23.08.2024

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pekara "Manja" u Sarajevu demolirana je i zatvorena, ali za razliku od Sarajeva i tamošnjih političara, u kosmopolitskoj srpskoj metropoli Beogradu na ovakve incidente reaguju svi, do samog predsednika republike.

SARAJEVO, OVAKO SE TO RADI: Vučić pokazao kako se brani manjina!

Foto: youtube/instagram/tiktok printscreen

Pekara "Manja" u Sarajevu, koja je do sada više puta bili na meti napada, ponovo je demolirana, a na izlogu je osvanula poruka "Sve vas je manje". Jasno je da je poruka upućena ne samo vlasniku nego i svim Srbima.
Naime, posle sličnih incidenata i pretnji, zbog kojih su radnici bili zabrinuti za svoje živote, zatvorene su pekare na Koševu, u Otocima, Čengić Vili, Dobrinji i Vogošći, a sad je demolirana i poslednja u Hrasnom, u Džamijskoj ulici.

KAZNA ZA RODOLJUBLJE

Vlasnik "Manje" Saša Trivić često je bio meta napada jer je javno pokazivao ljubav prema svom narodu, kao kad je napravio tortu za Dan Republike Srpske i poslao je u Banjaluku. On je sam ranije rekao da je polovina napada na njegove pekare bila rezultat raznih objava na društvenim mrežama.
- Mnogi su mi rekli da moram da idem. Ali je meni genetika takva da moram da kažem šta mislim. U suprotnom, osećam se zarobljeno. Bar pola mojih životnih problema dolazi zbog Tvitera. Znam da preterujem, ali šta da radim. Kad nema dijaloga, onda mi ostaje Tviter. To je moj vapaj za razgovorom - poručio je Trivić na toj društvenoj mreži.
Nenad Stevandić, predsednik Narodne skupštine Republike Srpske, kaže za Srpski telegraf da je ovo samo priprema za naredne, veće incidente.
- Ako se ovako nastavi, možemo ponovo očekivati ubistvo svata (Nikole Gardovića 1. marta 1992. na Baščaršiji, čime je počeo rat u BiH).
Republika

Foto: instagram.com/avucic

 

 

 

VUČIĆ POKAZAO KAKO SE BRANI MANJINA

Za razliku od Sarajeva i tamošnjih političara, u kosmopolitskoj srpskoj metropoli Beogradu na ovakve incidente reaguju svi, do samog predsednika republike.
Nakon pretnji na nacionalnoj osnovi na vlasnike najstarije beogradske poslastičarnice "Pelivan", digla se cela Srbija. Pored kolektivne, otvorenu podršku pružio im je i predsednik Aleksandar Vučić, koji ih je posetio.
- Pretnjama nema mesta u našem društvu. Srbija je zemlja svih njenih građana, bez obzira na nacionalnu ili versku pripadnost. Ovo je zemlja u kojoj svi građani treba da osećaju sigurnost i pripadnost i to je nešto što ćemo čvrsto braniti - naveo je predsednik Vučić.
Dan kasnije, uhapšena je Ljiljana K., koja je pretila vlasnicima "Pelikana".


AMBASADE ĆUTE
- Niko ne osuđuje ovakve postupke, već samo traže opravdanja za njih. Ovde nije reč o političkom sukobu i razlici u mišljenju, već je reč o otvorenim pretnjama srpskom narodu. Posebno zabrinjava to što nema osude iz mnogih ambasada, koje inače reaguju na sve izjave srpskih političara. Rekao bih da je ovo samo uvod za neke veće incidente - kaže Stevandić.

 

BONUS VIDEO

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading