"PELIVAN" OPET RAZAPINJU NA KRST, KIVNI SU ŠTO IH VUČIĆ ŠTITI OD NASILJA: Ludilo mozga - opozicionari podivljali na društvenim mrežama!

Autor: LJUBINKA MIJUŠKOVIĆ

Vesti

21.08.2024

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasnike su izvređali kao da im je malo što su pretrpeli napad na nacionalnoj osnovi i još pozivaju na bojkot radnje

"PELIVAN" OPET RAZAPINJU NA KRST, KIVNI SU ŠTO IH VUČIĆ ŠTITI OD NASILJA: Ludilo mozga - opozicionari podivljali na društvenim mrežama!

Foto: Printscreen/Instagram/av, Printscreen/Consiligiere

Posle sramnih napada na nacionalnoj osnovi, vlasnici najstarije poslastičarnice u Beogradu "Pelivan" ponovo su meta. Ovaj put, opozicioni simpatizeri objavili su na društvenim mrežama rat porodici koja drži ovu radnju jer ih je posetio predsednik Aleksandar Vučić i poručio da mržnji i pretnjama nema mesta u Srbiji, koja je država svih njenih građana, bez obzira na nacionalnu ili versku pripadnost.

BOLESNA MRŽNJA

Umesto da svi poslušaju predsednika, nasilje se nastavilo u novom, ali jednako zlokobnom obliku. Vučić je poruku mira i tolerancije poslao preko Instagrama, gde je objavio i fotografiju s dvojicom vlasnika te poslastičarnice. Predsednik je poručio da je Srbija zemlja u kojoj svi građani treba da se osećaju sigurnim i da joj pripadaju.

Kao po komandi, odmah je osuta rafalna paljba po "Pelivanu", kao da su ovi poslastičari narodni neprijatelji. Nazvali su ih naprednjačkim botovima, pa su usledili pozivi da im više niko i nikad ne uđe u poslastičarnicu.

- Deda me je vodio u "Pelivan", otac me vodio u "Pelivan", svoju decu sam vodio u "Pelivan", a onda su ljudi iz "Pelivana" odlučili da budu deo kreiranja Vučićevih laži i manipulacija. Za mene "Pelivan" više ne postoji - napisao je tviteraš koji se potpisuje kao Consigliere.

Foto: Printscreen/Consiligliere

Sramni tvit

Međutim, on je otišao korak dalje, pa je optužio vlasnike "Pelivana" da su sve izrežirali zajedno s Vučićem da bi mu podigli rejting. Pritom, Vučić je najpopularniji političar u zemlji, pa nije baš jasno zašto bi ga podizao iz poslastičarnice.

- Znali smo da je Vučić poslao budalu da pljuje "Pelivan" da bi to iskoristio, znali smo da će Vučić doći u "Pelivan", znamo da će posle ovog mnogi prestati da odlaze u "Pelivan" - dodao je tviteraš Consigliere.

Otišlo se toliko daleko da je neko na Tviteru otvorio lažni nalog ove poslastičarnice, s kog se širi opoziciona propaganda da im se Vučić nametnuo da se slika ili jednostavno vređaju predsednika.

KRIVI IM I BRITANCI

Na meti su se našli čak i zaposleni u ambasadi Velike Britanije u Beogradu, koji su došli na kolače u "Pelivan" da bi pružili podršku vlasnicima.

- Napravili smo malu pauzu kod komšija iz "Pelivana" da se rashladimo i upoznamo sa slatkom stranom istorije Beograda - napisali su na Tviteru zaposleni iz britanske ambasade, posle čega im je upućena salva ogavnih uvreda.

Uhapšena zbog pretnji

Policija je juče uhapsila Ljiljanu K., ženu koja je pretila vlasniku poslastičarnice "Pelivan". Podsetimo, sem što je pretila, ona je vređala porodicu vlasnika na najprizemniji način, na nacionalnoj osnovi.

Srđan Graovac: Ljudskost pala na ispitu

Srđan Graovac iz Centra za društvenu stabilnost kaže da je ovo samo dokaz nezrelosti naše opozicije i nesposobnosti da se uzdignu iznad dnevno-političkih svađa i naprave razliku između toga šta je polje političke borbe, a šta se može svesti pod nacionalni interes ili ljudska i civilizacijska pitanja.
- Ovo je na prvom mestu pitanje ljudskih prava, ljudskosti, odnosa prema svakom pojedincu. U ovom slučaju ne bi trebalo da se stvari politizuju. Nažalost, u opoziciji su skloni politizaciji svakog pitanja, pa i onih koja ne bi smela da se politizuju - ističe Graovac.

Foto: Public Printscreen

Srđan Graovac

ISTO TAKO SU PLJUVALI JOKIĆA I ĐOKOVIĆA

Nije "Pelivan" jedini koji je prošao kroz sito i rešeto zbog podrške ili susreta s Aleksandrom Vučićem. Nikolu Jokića, trostrukog MVP NBA lige, svi su dizali u nebesa, ali kada je pružio podršku listi SNS, ostrvili su se na njega. Pisali su po društvenim mrežama da je nula od čoveka jer se prodao naprednjacima.
Isto je prošao i teniser Janko Tipsarević, koji se i učlanio u SNS. Poslednji na meti bio je najbolji teniser sveta u istoriji Novak Đoković. Njega su razapinjali na društvenim mrežama jer je s ostalim olimpijcima po povratku iz Pariza došao na prijem kod predsednika zemlje. Pisali su da bi pokazao svoju veličinu da je odbio da dođe.

Republika

Foto: ATAImages

Tako su pljuvali i Novaka Đokovića i Nikolu Jokića

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (8)

Loading
Ger

21.08.2024 20:12

Pelivan je brend Srbije. Ne dirajte Srbiju.

Alimpije

21.08.2024 20:26

Naš predsednik razume značaj svake lokalne institucije i njihov doprinos društvenoj koheziji. Podrška koju pruža "Pelivanu" je primer kako treba da se ponaša pravi lider.

Avram

21.08.2024 20:27

Zar ne vidite? Svaki put kad Vučić podrži nešto pozitivno, opozicija koristi priliku da siri negativnost. "Pelivan" je primer kako Vučić stoji uz naše tradicionalne vrednosti.

Aleksija

21.08.2024 20:28

Ne dozvolimo da manipulacije opozicije zamagle istinu - Vučić je tu za sve nas, uključujući i "Pelivan".