TRI CENTRA, JEDAN CILJ! Ima li nekog da misli da je sve ovo slučajno?

Autor:

Vesti

09.08.2024

20:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvati podršku pružili preko medija, a Aljbin Kurti konkretno, za prekosutra najavio "svealbanske demonstracije" u Bujanovcu

TRI CENTRA, JEDAN CILJ! Ima li nekog da misli da je sve ovo slučajno?

Foto: ST/Nemanja Pančić, Tanjug

Opozicija više i ne krije da protest, koji sutra organizuje u Beogradu, nema ama baš nikakve veze s mogućim iskopavanjem litijuma i zaštitom životne sredine, kako su prvobitno pokušali da izlažiraju, već da im je to samo poligon za pokušaj rušenja predsednika Aleksandra Vučića na ulici, uz izazivanje haosa.

Da to ne rade sami, znamo odavno, međutim, ta tajna veza s drugim akterima sada je postala javna. Naime, sve je očiglednija sprega i koordinacija akcija s Prištinom i režimom tzv. kosovskog premijera Aljbina Kurtija, kao i partnerima u Hrvatskoj.

Tužilac: Svi koji posegnu za nasiljem biće procesuirani 

Šef Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović upozorio je da nasilje na ulicama glavnog grada neće biti tolerisano i pozvao učesnike protesta da svoje pravo na mirno okupljanje iskoriste u skladu s Ustavom i zakonima Srbije.

- Svako ima pravo na mirno okupljanje, ali nasilje na teritoriji Beograda se neće tolerisati i svi koji budu za njim posegli biće procesuirani u skladu sa zakonom - poručio je Stefanović.

NA SVA ZVONA

Procenite sami da li je slučajno što opozicionari, nakon današnjeg protesta u centru Beograda, najavljuju blokade, uz poruku ljudima da ponesu stvari za dan-dva ili više na ulici, a već za ponedeljak zakazan je protest koji u Bujanovcu, preko svojih marioneta, organizuje upravo Kurti. U isto vreme, hrvatski mediji na sva zvona najavljuju ova okupljanja i ne kriju da na njima priželjkuju što veći broj ljudi.

- A jedan od planova je da se prestonica drži u kolapsu, naročito prvih 48 sati. Možda da bi se okupirala pažnja državnih institucija, posebno snaga bezbednosti, jer već u ponedeljak Kurti preko svojih piona organizuje demonstracije u Bujanovcu, koje naziva svealbanskim. Svakome je jasno da je cilj tog skupa da se, uz haos u prestonici, zapali i destabilizuje jug centralne Srbije. Ove akcije nisu slučajne - ispričao je juče za medije upućeni sagovornik.

Bojan Pajtić preti i traži alibi: Biće incidenata!

Bojan Pajtić, bivši predsednik DS, unapred je otkrio da će na protestu biti incidenata, ali je odmah i izneo alibi. Kaže, te akcije će da izvodi neko drugi?!

- I biće incidenta. Čudi me da Udba 12 godina nije u stanju da smisli bolju foru - napisao je juče na mreži X.

Sve je jasnija, ističe, neka njihova sprega i koordinacija od izbora metoda delovanja do tempiranja tajminga za ove akcije:

- Svima im je meta Vučić. Opozicija zna da samo nasiljem i prevratom može dograbiti vlast u Srbiji, kao što i Kurti zna da bi samo ako ne bude Vučića mogao da dosanja etnički čisto Kosovo i Metohiju.

Kao što rekosmo, upadljivo sinhronizovano stiže im srčana podrška iz Hrvatske. Tamošnji RTL, medij s kog su doskora kukali da "Srbija čeka litijumske milijarde, dok u Hrvatskoj litijuma nema", zaokrenuo je kurs prilogom kojim su jasno podržali ovdašnje opozicione proteste:

- Šire se protesti u Srbiji zbog najave rudnika litijuma, održani su već u 28 gradova, a najveći se očekuje u subotu u Beogradu.

Krkobabić: Bez dokaza i ekpertize

Zamislite da u pravosuđu neko izrekne presudu za zločin bez suđenja i bez ikakvih dokaza. Upravo tako izgledaju najavljeni protesti protiv iskopavanja litijuma. Bez ijednog dokaza, bez ijedne stručne ekspertize, bez ijedne javne debate. A pritom reći da ne sme biti iskopavanja zvuči nepodnošljivo neodgovorno, istakao je Stefan Krkobabić, potpredsednik PUPS - Partije ujedinjenih penzionera poljoprivrednika i proletera Srbije.
On je poručio i da je partija kojoj pripada bila prva za formiranje komisije o litijumu, koju je predložila predsednica Skupštine Ana Brnabić.

UVEK ISTO

Predsednica parlamenta Ana Brnabić konstatuje da je jedini cilj protesta nasilno svrgavanje Vučića i otimanje države, što, kako je istakla, potvrđuje i rečenica jednog od urednika medija Dragana Šolaka da je "10. avgust novi 5. oktobar".

Adrijana Mesarović, ministarka privrede, ističe da je litijum samo paravan:

- Njih ne interesuju ni životna sredina, ni zdravlje ljudi, ni napredak Srbije. Jedino ih interesuje da otmu državu. Vidite da to i sami ne kriju. Ovo je za njih isključivo politička borba. I imaju samo jedan cilj, a to je da otmu državu od naroda, zaustave njen razvoj i se ponovo domognu narodnih para.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading