"PROTESTIMA ŽELE DA ME SMENE I DA SPREČE RAZVOJ SRBIJE"! Vučić: "imali smo tu nesreću da su najgori zavladali ovom zemljom 2000. godine motkama"!

Autor:

Vesti

07.08.2024

20:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neće biti kopanja još dve godine. Potpuno je besmislena cela priča i podizanje panike. Neko drugi to radi. Šta ne prihvataju da razgovaramo, ponudio sam razgovor, ponudio sam razgovor u Narodnoj skupštini, čak i referendum, da biraju da li će na teritoriji Loznice ili cele Srbije , rekao je Vučić.

"PROTESTIMA ŽELE DA ME SMENE I DA SPREČE RAZVOJ SRBIJE"! Vučić: "imali smo tu nesreću da su najgori zavladali ovom zemljom 2000. godine motkama"!

Foto: Printscreen/Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je deo građana iskreno zabrinut zbog kopanja litijuma, ali da je istinski cilj tih protesta da skinu njega sa vlasti, kao i da daju podršku pojedinim stranim silama koje ne žele da se Srbija ubrzano razvija i napravi značajnu razliku u odnosu na druge zemlje regiona.

Vučić je na RTS-u rekao da je veoma važno da tim zabrinutim ljudima govore šta je istina, a šta nije.

- Neće biti kopanja još dve godine. Potpuno je besmislena cela priča i podizanje panike. Neko drugi to radi. Šta ne prihvataju da razgovaramo, ponudio sam razgovor, ponudio sam razgovor u Narodnoj skupštini, čak i referendum, da biraju da li će na teritoriji Loznice ili cele Srbije - rekao je Vučić.

Kako je rekao, ponudio je već mnogo puta ljudima u Loznici da razgovara sa njima.

- Ali da razgovaram. A ne da razgovaram tako što ćete da govorite, „ej Vučiću doći ćemo sad pa ćemo motkom da uradimo to i to”. Jer nećete da uradite motkom ništa. Zna se šta je poštovanje zakona, zna se šta je poštovanje prava i ništa više od toga. To o motkama, Gadafiju i ostalim slučajevima o kojima maštate bez veze, o tome pričate već 12 godina, da se nikada više u Srbiji neće dogoditi - poručio je Vučić.

Kako je rekao, imali smo tu nesreću da su najgori zavladali ovom zemljom 2000. godine motkama, ali su, kako je rekao, nekakav polulegitimitet imali, a onda se to sve, kako smatra, vrlo teško i vrlo loše završilo za našu zemlju.

- Podsetiću vas, 2008. je proglašena nezavisnost Kosova, 2006. odvojila se Crna Gora od nas, nemojte da smetnete s uma da smo tada izgubili 550.000 radnih mesta, bili smo četvrti po visini plata. Danas kada smo prvi, ja ne mislim da ljudi imaju objektivnog razloga, uvek sam spreman da saslušam sve koji su nezadovoljni da pružim ruku, da razgovaramo, ali neću da prihvatam bilo kakve ucene, bar ja ne, možda će vlada da prihvati - rekao je Vučić.

Rekao je i da je država formirala tim zdravstvenih radnika koji će ispitivati posledice rada tog rudnika po zdravlje građana i da su u njemu vrsni lekari, akademik SANU Bela Balint, toksikolozi i onkolozi.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading