BUDITE OPREZNI ZBOG KIŠE I MAGLE! AMSS se hitno oglasio!

Autor:

Vesti

06.10.2024

06:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evo kakvo je stanje na granicama

BUDITE OPREZNI ZBOG KIŠE I MAGLE! AMSS se hitno oglasio!

Foto: Tanjug

U popodnevnim satima očekuje se pojačan saobraćaj zbog završetka vikenda, pa je potrebno pažljivije voziti, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije (AMSS). Vozače je savetovano da budu posebno oprezni zbog moguće vlažnosti kolovoza usled povremene slabe kiše, kao i zbog pojave magle i sumaglice, naročito ujutru i uveče.

  • Nema zadržavanja na naplatnim stanicama i putničkim terminalima

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila. Takođe, prema informacijama Uprave granične policije Srbije, na putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema zadržavanja vozila do 5:15 sati. Međutim, teretna vozila se na Batrovcima, na izlazu iz zemlje, zadržavaju četiri sata, što može uticati na protok saobraćaja na toj lokaciji.

  • Saveti za vozače

S obzirom na očekivani pojačan saobraćaj i mogućnost vlažnih kolovoza, vozačima se preporučuje da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, da održe bezbedno rastojanje između vozila i da koriste svetla tokom vožnje, posebno u uslovima smanjene vidljivosti.

  • Moguće zadržavanje teretnih vozila na Batrovcima

Iako putnička vozila nisu zadržavana na graničnim prelazima, teretna vozila se na Batrovcima zadržavaju četiri sata na izlazu iz zemlje. Ovo može prouzrokovati poremećaj u protoku saobraćaja na ovoj lokaciji, pa vozači trebaju biti svesni mogućih kašnjenja ukoliko se upute ka ovom graničnom prelazu.

Uprava granične policije Srbije je saopštila da nema zadržavanja vozila na putničkim terminalima naših graničnih prelaza do 5:15 sati. Ovo će olakšati putovanja za putnike koji prelaze granicu vozilom.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading