HITNO ZASEDAO ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE, UPALJEN CRVENI ALARM! Ovaj grad u Srbiji bi uskoro mogle da pogode POPLAVE!

Autor:

Vesti

18.09.2024

14:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ciklin Boris naneo je veliku štetu u Evropi, a sada je stigao kod nas!

HITNO ZASEDAO ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE, UPALJEN CRVENI ALARM! Ovaj grad u Srbiji bi uskoro mogle da pogode POPLAVE!

Foto: Donat Sorokin/Tass/Profimedia/Donat Sorokin/tass/profimedia

Na vanrednoj sednici Štaba za vanredne situacije Sombora, održanoj povodom najave nadolazećeg poplavnog talasa na Dunavu, naglašena je spremnost svih učesnika u sprovođenju mera za odbranu od poplava.

Predstavnici Dunav-Tisa-Dunav Vodoprivrednog društvenog preduzeća "Severna Bačka" i "Voda Vojvodine" izvestili su članove štaba o stanju spremnosti u odbrani od poplava. Istaknuto je da su nasipi dobro utvrđeni, da se teren redovno obilazi i da postoji stalna komunikacija i koordinacija rada sa svim relevantnim akterima. Takođe, aktivirana su i stavljena u pripravnost sva javno komunalna preduzeća grada Sombora, jedinica Civilne zaštite grada Sombora, kao i dobrovoljna vatrogasna društva.


U cilju očuvanja bezbednosti građana, upućen je apel svim građanima Sombora da prate preporuke i uputstva nadležnih službi. Takođe, vlasnicima vikendica u vikend naseljima "Baračka", "Daraž fok" i "Dondo" je preporučeno da napuste vikendice i da ih ne posećuju zbog mogućih opasnosti.

Pristup vodnim objektima, Prevodnica Bezdan, sigurnosna ustava Šebešfok i vodozahvatna ustava Bezdan je zabranjen radi očuvanja bezbednosti i sprečavanja eventualnih nepredviđenih situacija.


U isto vreme, zabeležena su dva zemljotresa širom zemlje, što ukazuje na potrebu dodatne opreznosti i praćenja uputstava nadležnih službi. Takođe, najavljena je velika oluja koja je već zahvatila jug zemlje, a očekuje se da će se proširiti na ostatak teritorije. Ovi događaji dodatno naglašavaju značaj preventivnih mera i praćenja situacije od strane građana i nadležnih službi.

S obzirom na najavljene prirodne nepogode, važno je da građani Sombora i okolnih naselja budu informisani o preduzetim merama i uputstvima za postupanje u slučaju izbijanja vanrednih situacija. Koordinacija i saradnja svih relevantnih institucija i organizacija ključni su u očuvanju bezbednosti i imovine građana, te je važno da se prate dalji razvoj situacije i preduzimaju adekvatne mere u skladu sa preporukama nadležnih službi.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading