VAŽNO ZA SVE VOZAČE! Izmenjen saobraćaj na auto-putu, radovi od petlje Surčin do Preljine!

Autor:

Vesti

18.09.2024

00:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz "Puteva Srbije" apelovali su na učesnike u saobraćaju da poštuju signalizaciju i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

VAŽNO ZA SVE VOZAČE! Izmenjen saobraćaj na auto-putu, radovi od petlje Surčin do Preljine!

Foto: pexels.com

Na učesnike u saobraćaju apelovali su iz ''Puteva Srbije'' da poštuju signalizaciju i prilagode brzinu kretanja

Naime, zbog radova na auto-putu između petlje Surčin jug i petlje Preljina, saobraćaj će se do sutra, 19. septembra u smeru ka Beogradu odvijati samo jednom trakom tokom svetlog dela dana.

U zavisnosti od dinamike radova, vozačima će biti na raspolaganju ili vozna ili preticajna traka, dok će se saobraćaj odvijati slobodnom trakom.

Takođe, radovi obuhvataju redovan pregled portala za saobraćajnu signalizaciju i biće obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Iz "Puteva Srbije" apelovali su na učesnike u saobraćaju da poštuju signalizaciju i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Podsetimo, pre dva dana je počela primena sistema za automatsku detekciju prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine na četiri lokacije u Beogradu. Dozvoljena brzina kretanja vozila je ograničena na 50 kilometara na čas.

Sistem će se primenjivati u Bulevaru Mihajla Pupina - Brankov most, raskrsnici Bulevara Nikole Tesle i Ulice Ušće, na raskrsnici ulica Antifašističke borbe i Jurija Gagarina, kao i u Bulevaru kralja Aleksandra kod Đeram pijace.

Kako je navedeno iz ministarstva, vlasniku vozila kojim je prekršaj učinjen biće upućen poziv u roku od osam dana da dostavi potpune i tačne podatke o identitetu lica koje je učinilo prekršaj.

Ako se ispostavi da vozilom u trenutku činjenja prekršaja nije vlasnik upravljao, vlasnik vozila je u obavezi da dostavi pisanu izjavu overenu od nadležnog organa na osnovu koje se na nesporan način može utvrditi koje lice je upravljalo vozilom u vreme činjenja prekršaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading