(UZNEMIRUJUĆE) NOVI SLUČAJ IŽIVLJAVANJA NAD ŽIVOTINJAMA! Mače brutalno pretučeno, visi mu oko iz glave! (FOTO)

Autor:

Svet

18.09.2024

01:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Fejsbuku su objavljene užasavajuće fotografije životinje u vrlo teškom stanju

(UZNEMIRUJUĆE) NOVI SLUČAJ IŽIVLJAVANJA NAD ŽIVOTINJAMA! Mače brutalno pretučeno, visi mu oko iz glave! (FOTO)

Foto: Shutterstock

Uznemirujuće fotografije mačeta kog je neko pretukao objavili su na Fejsbuk stranici "Napuštene šapice Solin".

Mače je navodno ostalo i bez oka te fotografije otkrivaju zaista zastrašujuće stanje ove životinje.

Objavili su da je napravljen RTG koji je otkrio da mače ima tri frakture na gornjoj i donjoj vilici, da su maci pukla tri zuba i da joj je oko iskočilo van.

- Toliko bola i tuge u svom životu ima, a tek joj je četiri meseca. Oksi je ove povrede dobila vrlo verovatno pre 7 dana. Toliko Vet kaže da je minimalno stara povreda. Sve u ustima joj je zagnojeno i upaljeno, a o oku da ne govorim - objavili su u ovoj Fejsbuk grupi.

- Maca ne može da jede zbog povreda - rekla je žena koja je preuzela brigu o mačetu, dodavši da ga čeka operacija u petak.

Navode i da ovo mače, inače ženkica, treba da ide na skupu operaciju pa pozivaju građane da pomognu. Detalje možete videti u njihovoj Fejsbuk stranici OVDE.

Sadizam kao antisocijalni poremećaj ličnosti

Inače, neretko se javnost šokira nasiljem nad životinjama. 

Forenzički psihijatar dr. Goran Arbanas iz Psihijatrijske bolnice Vrapče govorio je o tome zašto su pojedinci surovi prema životinjama koje u naravi imaju poverenje prema ljudima

Dr. Arbanas je rekao da se u takvim slučajevima radi o sadizmu, odnosno namernom izazivanju osećaja boli prema drugom živom biću.

- Sadizam može biti prema ljudima i prema životinjama i to je jedan od značajnijih simptoma antisocijalnog poremećaja ličnosti. Ipak, ako neko ima samo taj simptom, to nije dovoljno da dobije dijagnozu antisocijalnog poremećaja ličnosti. Drugi je simptom za tu dijagnozu odsutnost osećaja krivice i empatije, tu je i kršenje društvenih normi, potom impulsivno ili eksplozivno reagovanje kao i drugi simptomi. Samo zlostavljanje životinja je i predznak, naročito ako se javi u ranijoj dobi. Ako se dete sadistički ponaša prema životinjama, velika je šansa da će razviti antisocijalni poremećaj ličnosti. Naime, to je osoba koja ne empatiše sa živim bićima, a prirodno je da saosećamo kada vidimo da životinja ili druga osoba pati - rekao je dr. Arbanas.

Ako neko muči ili ubije životinju pred drugima, tu se postavlja pitanje kako neko može samo da gleda i ne reaguje na nasilje?

Dr. Arbanas je rekao da se tu radi o slučaju posmatrača i da tu važi pravilo - što je više posmatrača, to je manja šansa da neko reaguje.

- Slično je kada neko sretne osobu koja leži na putu. Ako nema nikog, veća je šansa da će pomoći, a ako je puno ljudi - tada će pomisliti da će "onaj drugi pomoći" i na kraju možda niko ne pomogne. Što je više posmatrača, njihova se odgovornost deli na njih više. Isto je i kad neko tuče decu u zgradi i niko ne zove policiju. Da se radi o kući u kojoj su samo dva stanara, veća je verovatnoća da će jedan reagovati - rekao je Arbanas, piše Danas.hr.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading