EVO KAKVO JE DANAS STANJE NA GRANICAMA! AMSS poslao važno upozorenje!

Autor:

Vesti

15.09.2024

06:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Važno za sve vozače!

EVO KAKVO JE DANAS STANJE NA GRANICAMA! AMSS poslao važno upozorenje!

Foto: Tanjug

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorava vozače da će se saobraćaj i danas odvijati po mokrim kolovozima, te ih savetuje da voze sporije i poštuju saobraćajna ograničenja kako bi imali dovoljno vremena da odreaguju na pravi način u svakom trenutku.

  • Stanje na graničnim prelazima

Prema informacijama Uprave granične policije, od 5.15 časova nema zadržavanja vozila na putničkim i teretnim terminalima graničnih prelaza. Jedina izuzetak je teretni terminal graničnog prelaza Batrovci, gde je zadržavanje jedan sat.


Iako su informacije koje je saopštio AMSS kratke, one su od velikog značaja za sve učesnike u saobraćaju. Mokri kolovozi mogu biti izuzetno opasni, a zadržavanje na graničnim prelazima može ozbiljno uticati na planirano putovanje. Zbog toga je važno da vozači budu pažljivi i prilagode svoju vožnju trenutnim uslovima.

Situacija na graničnim prelazima može biti promenljiva, pa je preporučljivo da vozači pre puta provere najnovije informacije o zadržavanjima kako bi planirali svoj put na najbolji mogući način. Ova upozorenja su posebno važna za vozače koji planiraju međunarodna putovanja i prelazak granica.
  • Reakcija vozača na saobraćajne uslove

Vožnja po mokrim kolovozima zahteva posebnu pažnju i veštinu. Smanjena vidljivost i povećana klizavost puta mogu dovesti do povećanog rizika od saobraćajnih nezgoda. Zbog toga je važno da vozači voze oprezno, drže veće odstojanje između vozila i prilagode brzinu uslovima na putu.

  • Preporuke za bezbednu vožnju

AMSS preporučuje vozačima da provere stanje svojih vozila pre puta, posebno stanje guma i sistema za osvetljenje vozila. Takođe, važno je imati pravilno podešene brisače i dovoljno tečnosti za pranje vetrobrana, kako bi vozač imao što bolju vidljivost u uslovima smanjene vidljivosti.

Vožnja u takvim uslovima zahteva dodatnu koncentraciju i fokus, te je važno da vozači budu odmorni i da prave redovne pauze tokom vožnje. Bezbednost u saobraćaju treba da bude prioritet svakog vozača, posebno u izazovnim uslovima poput mokrih kolovoza.

Vozači treba da budu svesni trenutnih uslova na putu i da voze odgovorno i pažljivo. Pridržavanje saobraćajnih pravila i saveta koje je izneo AMSS može značajno doprineti bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading