SRBIN KOG JE KURTIJEVA POLICIJA ZAROBILA U LOŠEM STANJU: "Pitanje je da li će preživeti dan!"

Autor:

Vesti

15.09.2024

18:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasio se advokat Tomislava Pantića (84)

SRBIN KOG JE KURTIJEVA POLICIJA ZAROBILA U LOŠEM STANJU: "Pitanje je da li će preživeti dan!"

Foto: Printscreen/Facebook/Special Forces Rosu Kosovo

Srbinu Tomislavu Pantiću (84) iz okoline Istoka na Kosovu i Metohiji, određeno je 30 dana sudskog pritvora i prebačen je u Podujevo.

Advokati braniocu Vasiliju Arsiću ni do sada nisu dostavili odluku o tome iako je sudsko saslušanje bilo još u petak.

- Nisam dobio rešenje suda. Bili smo na slušanju pred sudijom u petak i trebalo je da sudija donese još jedno rešenje o pritvoru i da dostavi odbrani osumnjičenog Pantića, međutim nisu mi dostavili do današnjeg dana. Pantić je u pritvoru. On je smešten u pritvorskoj jedinici u Podujevu i tamo je prema informacijama koje dobijamo u veoma lošem stanju i pitanje je da li će da preživi dan. S obzirom da znam u kakvim uslovima živimo i kako su nas tretirali danas ovde, svašta može da bude - izjavio je za "Novosti" advokat Arsić. 

Da podsetimo, 12. septembra po  nalogu Specijalnog tužilaštva priveden je Tomislav Pantić iz sela Crce kod Istoka.

Pantić je došao da obiđe svoje imanje, pet hektara zemlje ima u tom selu koju pokušava da vrati nakon što je napustio Kosovo i Metohiju 1999. godine.

Vodi sudski spor pred sudom u Istoku i pred Apelacionim sudom u Prištini i kada je došao da proveri u kakvom je statusu njegov predmet, zatekla ga je naredba o privođenju i priveden je pred istražnim odeljenjem za ratne zločine u Prištini, kao ističe advokat Vasilije Arsić, Pantićev branilac

Njegov branjenik nema nikakve veze sa ratnim zločinom kao da ni tokom ispitivanja nije predočen ni jedan datum niti opis događaja niti je spomenuto da je učestvovao u ratnim zločinu.

On ima 84 godine i lošeg je zdravlja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading