GENERALNA PROBA PROMOCIJE OFICIRA NA TRGU NIKOLE PAŠIĆA! Avioni nadleću, vojna lica se skupila na trgu, a u centru izmene režima saobraćaja! (VIDEO)

Autor:

Vesti

13.09.2024

18:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog generalne probe povodom svečane promocije najmlađih oficira Vojske Srbije ispred Skupštine Srbije u Beogradu, od 17 sati su zatvorene pojedine ulice i izmenjen režim saobraćaja u ulicama oko Trga Nikole Pašića.

GENERALNA PROBA PROMOCIJE OFICIRA NA TRGU NIKOLE PAŠIĆA! Avioni nadleću, vojna lica se skupila na trgu, a u centru izmene režima saobraćaja! (VIDEO)

Foto: Republika

Haotično je u Kosovskoj i Vlajkovićevoj koje su delimično zatvorene, pa se saobraćaj preusmerava u Palmotićevu.

Izmene režima saobraćaja biće u subotu od sedam ujutru do dva sata posle podne.

 

Kako je saopštilo Ministarstva odbrane, za saobraćaj će biti zatvorene sledeće ulice:

Trg Nikole Pašića

Dragoslava Jovanovića
Takovska (od Svetogorske do Bulevara kralja Aleksandra)
Bulevar kralja Aleksandra (od Beogradske do Kneza Miloša)
Kneza Miloša (od Nemanjine do Bulevara kralja Aleksandra)
Dečanska (od Terazijskog tunela do Trga Nikole Pašića)
Resavska (od Krunske do Bulevara Kralja Aleksandra)
Vlajkovićeva (od Trga Nikole Pašića do Majke Jevrosime)

Ispred Doma Narodne skupštine  sutra će biti održana svečana manifestacija na kojoj će prve oficirske činove dobiti 177 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije, a najboljima će biti uručene sablje sa posvetom.

Promocija najmlađih oficira počeće u 11.00 časova, a Vojnu akademiju završava 159 kadeta i kadetkinja 144. i 145. klase te visokoškolske ustanove.

Među njima su i tri kadeta iz Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i dva kadeta iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske. 
Medicinski fakultet VMA završava 23 mladića i devojaka iz 10. klase Medicinskog fakulteta VMA.

Sablje sa posvetom biće uručene kadetima Vojne akademije, Lazaru Tadiću (prvi u rangu u vidu Kopnene vojske), Sari Nikolić (prva u rangu u vidu Ratnog vazduhoplovstva i PVO), Nikoli Vasiću (prvi u rangu u službama), kao i najboljoj kadetkinji Medicinskog fakulteta VMA Aleksandri Stajić.

Program svečanosti uveličaće i naleti vazduhoplova Vojske Srbije, kao i nastupi Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane "Stanislav Binički" i Reprezentativnog orkestra Garde.
Program svečanosti uveličaće i naleti vazduhoplova Vojske Srbije, kao i nastupi umetničkog ansambla Ministarstva odbrane "Stanislav Binički" i reprezentativnog orkestra Garde.

Tokom održavanja manifestacije, od 07.00 do 14.00 časova biće zaustavljen saobraćaj ispred Doma Narodne skupštine kao i u okolnim ulicama.

Za saobraćaj će biti zatvoren Trg Nikole Pašića, kao i ulice Dragoslava Jovanovića, Takovska (od Svetogorske do Bulevara kralja Aleksandra), Bulevar kralja Aleksandra (od Beogradske do Kneza Miloša), Kneza Miloša (od Nemanjine do Bulevara kralja Aleksandra), Dečanska (od Terazijskog tunela do Trga Nikole Pašića), Resavska (od Krunske do Bulevara Kralja Aleksandra) i Vlajkovićeva (od Trga Nikole Pašića do Majke Jevrosime).

Te ulice biće zatvorene i večeras od 18.00 do 20.00 časova zbog održavanja generalne probe svečanosti.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading