VUČIĆ O VOJNOM ROKU: Obavezan za muškarce 75 dana, a za žene dobrovoljan!

Autor:

Vesti

05.09.2024

13:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vojni rok bi mogao da bude uveden za oko godinu dana.

VUČIĆ O VOJNOM ROKU: Obavezan za muškarce 75 dana, a za žene dobrovoljan!

Foto: Tanjug/SAVA RADOVANOVIĆ

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je danas u Gučevu sa predstavnicima vojske razgovarao o vraćanju redovnog vojnog roka koji bi za muškarce trajao 75 dana, dok bi za žene bio dobrovoljan, kao i da bi mogao da bude uveden za oko godinu dana.

"Mi smo sada razgovarali oko vojnog roka i verovatno ćemo doneti tu odluku. Procene u ovom trenutku još nisu završene i razgovori", rekao je Vučić tokom obilaska taktičko-tehničkog zbora opreme i naoružanja koje koriste pripadnici specijalnih jedinica Vojske Srbije.

Dodao je da tu ima nekoliko drugih problema, ali da mora da se pokuša i da se sačuvaju ljudi u zemlji.

"Da nam ne odlaze zbog izuzetno, inače, kratkog vojnog roka, koji bi bio obavezan za muškarce, dobrovoljan za žene. Ali bi rok bio dva meseca plus 15 dana vežbe, što će reći 75 dana. Mislim da je to minimalno nešto što svako može dati svojoj državi", rekao je Vučić.

Vučić je rekao i da će se odrediti ne beznačajna novčana naknada za vreme koje provedu u kasarnama Vojske Srbije.Na pitanje novinara šta je razgovarao s nemačkim kancelarom Šolcom, kaže, između ostalog i o mineralnim sirovinama gde ga je Šolc pozvao da vidi kako se to radi u Saksoniji. Iako je nauka mnogo odmakla i sve to može da bude bezbedno i čisto, kad je reč o litijumu ono što Vučića brine jeste da postojeća firma neće u bezbednost uložiti koliko treba da bi imala veći profit.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading