UHAPŠENA DVA SRBINA NA KOSOVU: Otkriveno šta im se sve stavlja na teret

Autor:

Vesti

02.09.2024

22:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Specijalno tužilaštvo podiglo optužnicu

UHAPŠENA DVA SRBINA NA KOSOVU: Otkriveno šta im se sve stavlja na teret

Foto: Shutterstock

Specijalno tužilaštvo privremenih prištinskih institucija na Kosovu podiglo je danas optužnicu protiv dvojice Srba, M. P. i Ž. Z., zbog navodnog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva u opštini Istok tokom rata, prenosi agencija Tanjug.

Optužnica obuhvata niz teških optužbi, uključujući ubistvo, mučenje, nehumano postupanje, zastrašivanje, uništavanje imovine, masovnu deportaciju i etničko čišćenje civilnog stanovništva albanske nacionalnosti.

Optužba za seksualno nasilje

Republika

Foto: Shutterstock

Uhapšena dva Srbina na Kosovu

 

Tužilaštvo je istaklo da je istragom utvrđeno da su žrtve albanske nacionalnosti bile izložene seksualnom nasilju, dok je tokom uviđaja potvrđeno da je u opštini Istok tokom rata spaljeno oko 5.000 kuća. Osim toga, navodi se da je oko 250 ljudi ubijeno, da je stradalo 19 dece i da je prouzrokovana "mnoga druga materijalna šteta". Ove šokantne činjenice dodatno naglašavaju ozbiljnost optužbi koje se stavljaju na teret okrivljenima.

Odredjen pritvor okrivljenima

U skladu sa ovim ozbiljnim optužbama, okrivljenima je određen pritvor. Ova odluka ukazuje na potencijalnu opasnost koju bi okrivljeni mogli predstavljati za zajednicu ukoliko bi ostali na slobodi tokom sudskog procesa.

Očekuje se da će ovaj slučaj izazvati veliku pažnju javnosti i da će proces suđenja biti pažljivo praćen, s obzirom na težinu optužbi i ozbiljnost zločina koji se pripisuju okrivljenima.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading