OVAKVI MOMCI SU PONOS SRBIJE: Doktor Ljubomir odbio da ode u inostranstvo i vratio se u rodni Čačak!

Autor:

Vesti

02.09.2024

13:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radujem se svemu što dolazi, u bolnici već ima nekoliko mladih kolega sa fakulteta koji su takođe na specijalizaciji, kaže ljubomir Savić

OVAKVI MOMCI SU PONOS SRBIJE: Doktor Ljubomir odbio da ode u inostranstvo i vratio se u rodni Čačak!

Foto: Agencija RINA

Čačak – Iako bi mnogi pomislili da veliki broj mladih srpskih lekara sve češće trbuhom za kruhom odlazi u inostrantvo jer su tamo bolje plaćeni i više cenjeni, sve je više mladih stručnjaka koji to demantuju.

Foto: Agencija RINA

 

 

Opšta bolnica u Čačku postala je mesto koje ambiciozni buduću stručnjaci sve češće biraju za svoje usavršavanje. Ljubomor Savić jedan je od onih koji su se nakon studiranja na Medicinskom fakultetu u Beogradu vratili u svoj rodni kraj, sa željom za dodatnim usavršavanjem.

- Studirao sam Medicinski fakultet u Beogradu, nakon čega sam obavio pripravnički na Institutu za kardiovaskularne bolesti Dedinje. Nakon toga sam poželeo da nastavim se baviti tom granom medicine i odlučio se za specijalizaciju iz kardiohirurgije u čačanskoj bolnici, kaže za RINU Ljubomir.

On dodaje da je kao i većina njegovih kolega imao mnoge ponude, i to jako primamljive, da ode iz Srbije u inostranstvo, međutim nikad ih nije uzeo u obzir. Želeo je da ostane u svojoj zemlji, a ubrzo potom odlučio i da se iz Beograda vrati u rodni kraj.

Republika

Foto: Agencija RINA

 

 

- Rodom sam iz Arilja i izuzetno sam vezan za moje mesto, Čačak je kao veći grad koji je blizu pružio mi sjajnu šansu za dalje napredovanje. Radujem se svemu što dolazi, u bolnici već ima nekoliko mladih kolega sa fakulteta koji su takođe na specijalizaciji. Zadovoljan sam i ponuđenim uslovima, do sada sam radio kao volonter, kaže ovaj mladi doktor.

Ako je suditi po Ljubomiru, koji je zaista jedan svetli primer srpske omladine, bolnica u Čačku za koju godinu dobiće vrhunskog kardiohirurga, ali pre svega jednog dobrog, vrednog i skromnog mladog čoveka koji je odlučio da se stavi u službu ljudi iz unutrašnjosti Srbije.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading