STIGAO ASFALT U PRESTONICU SRPSKE KAJSIJE: Selo puno dece i vrednih voćara! SAD ĆE MLADI OSTATI OVDE DA ŽIVE

Autor:

Vesti

02.09.2024

12:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sa novim putem i dečijim igralištem, selo će da opstane, kaže meštanin Aleksandar Lazović.

STIGAO ASFALT U PRESTONICU SRPSKE KAJSIJE: Selo puno dece i vrednih voćara! SAD ĆE MLADI OSTATI OVDE DA ŽIVE

Foto: Agencija RINA

ČAČAK – Meštani prestonice srpske kajsije, sela Miokovci, na kraju ovog leta imaju razlog za slavlje jer je konačno asfaltiran lokalni put u dužini od dva ipo kilometra.

U ovom delu Miokovaca, zaseok Lazovići, uz novu saobraćajnicu se nalazi oko 50 domaćinstava, koja se uglavnom bave voćarstvom, i kojima je putna infrastruktura veoma značajna, a kažu i da je ovo selo sa puno mladih porodica.

Aleksandar Lazović, jedan od mlađih meštana, koji živi u Selištu, kaže da je put, pre rekonstrukcije, bio u očajnom stanju.

- Sa novim  putem i dečijim igralištem, selo će da opstane, ostaće mladi da ovde žive i rade. Ja imam 10,5 hektara zemlje pod voćem i moja kuća izlazi na ovaj put. Treba selo da živi, a ne da se vrata zatvaraju i da kuće zarastaju u vrzine – kaže Lazović za RINU.

Ovu investiciju, na zahtev Grada Čačka, Vlada Republike je finansirala sa 27 miliona dinara, dok je iz gradske kase opredeljeno još šest miliona.

Ovo je takozvani potez Lazovići, gde je saobraćajnica bila potpuno uništena. Sada su, osim asfalta, urađeni propusti, bankine, odvodi, a uskoro će biti gotova i javna rasveta. Radove je izvelo preduzeće „Srbija auto-put“, a oni su trajali 47 dana. Na veliku radost, ovde je i dosta dece pa je tokom ove godine urađeno i veliko igralište, a u planu je da završimo ogradu oko njega – rekao je za RINU gradonačelnik Todorović.

Nedavno je ovo selo zbog hitnih i neodložnih radova na raskresu rastinja u blizini dalekovoda i mreže niskog napona, bilo osam sati bez električne energije 

 

- Samo neka rade i neka očiste. Bolje sad da nemamo struju osam sati, nego da kad padne prvi sneg mučimo muku danima. To se stalno dešava jer ne urade raskres na vreme i elektromreža padne pod navalama snega i rastinja - rekli su tada meštani sela Miokovci.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading