VELIKA AKCIJA MUP-a: Za 24 sata 135 požara na otvorenom, veći ugašeni (FOTO)

Autor:

Vesti

16.08.2024

17:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako se navodi, angažovano je 416 vatrogasaca-spasilaca sa 180 vozila

VELIKA AKCIJA MUP-a: Za 24 sata 135 požara na otvorenom, veći ugašeni (FOTO)

Foto: Tanjug

U protekla 24 sata u Srbiji je evidentirano 135 požara na otvorenom, a veći požari su ugašeni dok se vrši dogašivanje na sedam lokacija, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Kako se navodi, angažovano je 416 vatrogasaca-spasilaca sa 180 vozila, sedam pripadnika Helikopterske jedinice MUP, kao i 15 pripadnika specijalizovanih jedinica civilne zaštite za gašenje požara i veliki broj pripadnika dobrovoljnih vatrogasnih društava, šumara i meštana.

- Pravovremenom reakcijom pripadnika Sektora za vanredne situacije MUP, veći požari na teritoriji Pčinjskog okruga u mestima Dobrosin, Sebrat i Brnjare, kao i u Nišavskom okrugu u naselju 9. maj su ugašeni - navodi se u saopštenju.

MUP dodaje da su lokalizovani požari na otvorenom prostoru i da se vrši se njihovo dogašivanje, u mestu Borjanice u opštini Priboj, u Rastovcu u opštini Kosjerić, selu Crnoklište kod Pirota, u Beočinu, selu Mosna u opštini Majdanpek-Donji Milanovac, selu Zlot, u mestu Neresnica kod Kučeva.

MUP ističe da zbog nepristupačnog terena, geografske konfiguracije i vetra promenljivog pravca i intenziteta, u mestu Gonje, u opštini Sjenica, gde gori oko 100 hektara četinarske šume, osim pripadnika Sektora za vanredne situacije, angažovana je i Helikopterska jedinica sa helikopterom "Super Puma", koji je od jutros izbacio oko 52 tone vode na opožarenu površinu.

- Zbog aktuelnog perioda toplog i suvog vremena pogodnog za nastanak i brzo širenje požara na otvorenom prostoru koji predstavljaju opasnost za živote i zdravlje građana i mogu prouzrokovati velike materijalne štete, MUP još jednom apeluje na građane da budu odgovorni i poštuju odredbe Zakona o zaštiti od požara - zaključuje se u saopštenju ministarstva.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading