"DA NISU DOŠLI HELIKOPTERI IZ SRBIJE..." Gorelo kod Bileće, NAJGORE u Nacionalnom parku Sutjeska! Evo kakva je trenutna situacija

Autor:

Svet

13.08.2024

19:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Helikopterske jedinice i vatrogasci na terenu će biti do kasnih noćnih časova

"DA NISU DOŠLI HELIKOPTERI IZ SRBIJE..." Gorelo kod Bileće, NAJGORE u Nacionalnom parku Sutjeska! Evo kakva je trenutna situacija

Foto: Tanjug/AP Photo/Armin Durgut

Požar u Nacionalnom parku "Sutjeska" stavljen je pod kontrolu, izjavio je Boban Kusturić, direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske.

Kusturić je naglasio da je zahvaljujući helikopterima Srbije požar stavljen pod kontrolu.

Foto: Tanjug/AP Photo/Armin Durgut

Helikopteri u gašenju požara

- Da nisu došli helikopteri iz Srbije naši helikopteri HS Srpske i OS BiH ne bi mogli požar staviti pod kontrolu i on bi zasigurno eskalirao - rekao je Kusturić za RTRS.

Kako je saopšteno, šteta na Zelengori je već dostigla višemilionske cifre, a posledice po endemske vrste i biodiverzitet biće poznate tek nakon potpunog obuzdavanja požara.

Helikopterske jedinice i vatrogasci na terenu će biti do kasnih noćnih časova.

Kusturić je rekao, da dva helikoptera Helikopterskog servisa Srpske i dva helikoptera Helikopterske jedinice MUP-a Srbije prelaze na gašenje požara oko Bileće, preneo je Tanjug.

 

 

Podsetimo, MUP Crne Gore je izdao hitan apel građanima da izbegavaju paljenje vatre na otvorenom, posebno zbog trenutne visoke opasnosti od požara. Službe zaštite i spasavanja angažovane su na gašenju više požara širom zemlje.

Stanje tokom jučerašnjeg dana bilo je sledeće:

Opština Bar: Požar u mestu Brčeli je bio aktivan.

Opština Budva: Požar na Paštrovačkoj gori prati Služba zaštite i spasavanja Budva.

Podgorica: U mestu Orasi aktivan je požar, a vatrogasci-spasioci iz Glavnog grada bore se sa vatrenom stihijom.

Foto: Tanjug/AP Photo/Armin Durgut

Gašenje požara u BiH

Plužine: U mestu Nikoviću, požar ugrožava obližnja domaćinstva.

Tuzi: Na brdu Dečić (mesto Skorać), Vojska Crne Gore i vatrogasci iz Podgorice uspeli su da odbrane kuće i lokalnu školu. Požar je i dalje aktivan.

Zetsko Selo Srpska: Požar se gasi uz pomoć pripadnika Službi zaštite iz Glavnog grada, Mojkovca i Budve, kao i dve cisterne Vojske Crne Gore.

Cetinje: U mestu Češljari požar je još aktivan, dok su se u Danilovgradu ponovo aktivirali požari u mestima Štitovo i Studeno.

Intervencije:

Pomoć iz Vazduha: Protivpožarni avion isporučio je 51.000 litara vode u 17 naleta u pokušaju da obuzda požar u Češljarima, opština Cetinje.

Kopnene Intervencije: Vatrogasci, uz pomoć Vojske Crne Gore i civilnih službi, borili su se sa požarima na više lokacija.

MUP Crne Gore ponavlja apel građanima da izbegavaju paljenje vatre na otvorenom kako bi se sprečilo dalje širenje požara i smanjio rizik od novih požarnih nesreća.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading