MIONICU POGODILA PRIRODNA KATASTROFA! Ceo grad pod vodom, oštećene saobraćajnice i kuće u gotovo svim delovima! HITNO SE OGLASIO PREDSEDNIK OPŠTINE!

Autor:

Vesti

25.06.2024

19:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo su jako teški dani za nas. Nakon nezapamćenog grada zadesile su nas poplave. Pratili smo najave i službe smo stavili u stanje pripravnosti. I seoski putevi su dosta oštećeni. Na terenu smo, sa našim ljudima, činimo sve da pomognemo, kaže Janković.

MIONICU POGODILA PRIRODNA KATASTROFA! Ceo grad pod vodom, oštećene saobraćajnice i kuće u gotovo svim delovima!  HITNO SE OGLASIO PREDSEDNIK OPŠTINE!

Foto: Opština Mionica

Za samo nekoliko dana opštinu Mionica zadesile su prirodne katastrofe. Grad je u subotu tukao sve pred sobom, a danas su usled obilnih kiša poplavljene ulice i oštećenje saobraćajnice u gotovo svim delovima opštine. Voda je oštetila domaćinstva i ušla u kuće i dvorišta. Nadležne službe su na terenu. 

 

Predsednik opštine Mionica Boban Janković na terenu je sa građanima. 

- Ovo su jako teški dani za nas. Nakon nezapamćenog grada zadesile su nas poplave. Pratili smo najave i službe smo stavili u stanje pripravnosti. I seoski putevi su dosta oštećeni. Na terenu smo, sa našim ljudima, činimo sve da pomognemo - kaže Janković.

Podsećamo,  Republički hiidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) izdao je hitno upozorenje najavljujući u narednih sat vremena na području severnog i srednjeg Banata pljuskove sa grmljavinom i gradom i jakim i olujnim vetrom.

- U narednih sat vremena na području severnog i srednjeg Banata jaka konvektivna oblačnost uslovlјavaće plјuskove sa grmlјavinom, gradom i jakim i olujnim vetrom u zoni plјuska - kaže se u hitnom upozorenju RHMZ.

Snažno nevreme koje se tokom popodneva premešta preko Kolubarskog okruga i šireg područja Valjeva i kreće direktno prema Beogradu i već je stiglo do Lazarevca, prenosi Blic.

RHMZ najavljuje u južnim delovima Beograda nevreme sa pljuskovima i grmljavinom.

Podsećamo, jako olujno nevreme koje je zahvatilo užički kraj tokom popodneva izazvalo je ozbiljne probleme na magistralnom putu Užice - Požega.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading