U OVIM DELOVIMA BEOGRADA VEĆ PLJUŠTI: A evo šta se očekuje do kraja dana

Autor:

Vesti

22.05.2024

15:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nestabilno vreme u Beogradu može imati značajan uticaj na grad i njegove stanovnike.

U OVIM DELOVIMA BEOGRADA VEĆ PLJUŠTI: A evo šta se očekuje do kraja dana

Foto: pixabay.com

U Beogradu se i narednih dana očekuje nestabilno vreme, sa jakim grmljavinama i obilnim pljuskovima. Trenutno je iznad Zemuna, Novog Beograda i Batajnice formiran jak grmljavinski oblak koji donosi obilne pljuskove, ali se očekuje da će se uskoro premeštati prema Vojvodini, piše Telegraf.

Nakon 17-18 časova, očekuje se da će se oblačni sistem iz Kolubarskog okruga proširiti na šire područje Beograda, donoseći kišu i pljuskove praćene grmljavinom. Postoji mogućnost i za obilnije pljuskove, sa očekivanim količinama padavina od 10-20 litara kiše po kvadratnom metru. Trenutna temperatura u Beogradu iznosi 24°C, uz veoma sparan dan.


Nestabilno vreme u Beogradu može imati značajan uticaj na grad i njegove stanovnike. Obilni pljuskovi, praćeni grmljavinom, mogu dovesti do lokalnih poplava i problema sa odvodom vode, posebno na područjima sa manje efikasnom kanalizacijom. Takođe, takvo vreme može uticati na javni prevoz i saobraćaj, uz moguće zastoje i otežano kretanje vozila. Građani se pozivaju da budu oprezni i da preduzmu neophodne mere predostrožnosti kako bi se zaštitili od mogućih nepogoda.

Prema meteorološkoj prognozi, nestabilno vreme se očekuje i u narednim danima, sa mogućim obilnim pljuskovima i grmljavinom. Stanovnici Beograda se savetuju da prate vremenske izveštaje i da budu spremni na iznenadne promene vremena. Takođe, preporučuje se da se prate uputstva nadležnih službi i da se preduzmu mere zaštite ukoliko se očekuju jače padavine.

U slučaju vremenskih nepogoda, kao što su obilni pljuskovi i grmljavina, važno je da građani ostanu u skloništima dok se vreme ne stabilizuje. Takođe, preporučuje se da se izbegava kretanje po poplavljenim područjima i da se vozači pridržavaju saobraćajnih pravila kako bi izbegli potencijalne nezgode. Nadležne službe apeluju na građane da budu solidarni i da pruže pomoć onima kojima je potrebna, posebno u slučaju vanrednih situacija izazvanih vremenskim nepogodama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading