AKO SUTRA URADITE OVU STVAR MOŽDA SEBI SPASETE ŽIVOT! Evo šta je potrebno da učinite!

Autor:

Vesti

15.06.2024

17:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poseban akcenat je na deci...

AKO SUTRA URADITE OVU STVAR MOŽDA SEBI SPASETE ŽIVOT! Evo šta je potrebno da učinite!

Foto: RINA

Hitna pomoć na terenu

Akcija besplatnih preventivnih pregleda, koje sprovodi Ministarstvo zdravlja u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o zdravlju, biće nastavljena u nedelju, 16. juna, od 8 do 17 časova, u više od 200 zdravstvenih ustanova širom zemlje.

I ovoga puta akcenat je dat deci, za koju će biti organizovani preventivni sistematski pregledi u dečijim bolnicama i drugim zdravstvenim ustanovama, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, u nedelju će biti u prilici da besplatno obave dermatološki pregled mladeža, i urade tumor markere CEA (CEA), CA19-9 (CA19-9) i AFP (Alpha Fetoprotein).

Pored toga, zbog velikog interesovanja, građani će i ovoga puta moći da bez zakazivanja, u domovima zdravlja, opštim bolnicama, kliničkim i kliničko-bolničkim centrima izmere krvni pritisak, urade ultrazvučni pregled abdomena, provere nivo šećera u krvi i kompletnu krvnu sliku u laboratorijama.

Lista zdravstvenih ustanova koje učestvuju u akciji, sa detaljnom vrstom pregleda koji će biti obavljani u svakoj ustanovi biće, i ovoga istaknuta na zvaničnoj internet stranici Ministarstva zdravlja http://www.zdravlje.gov.rs.

U zdravstvenim ustanovama iz Preševa, Novog Pazara, Sjenice, Prijepolja i Tutina, preventivni pregledi će umesto u nedelju 16. juna, biti organizovani sedam dana kasnije, odnosno 23. juna, zbog predstojećeg verskog praznika.

Ministarstvo zdravlja i ovim putem poziva građane da učestvuju u nedeljnoj akciji, obave preventivne preglede i time pozitivno utiču na svoje zdravlje. Posebno se pozivaju roditelji dece predškolskog i školskog uzrasta, da iskoriste priliku i na brz i efikasan način provere zdravlje svoje dece.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading