SPREMITE SE ZA KOLAPS NA PUTEVIMA: Sa završetkom školske godine kreće i gužva na kolovozu!

Autor:

Vesti

14.06.2024

06:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Putnici se pozivaju da budu odgovorni i da se pridržavaju saobraćajnih propisa kako bi njihovo putovanje proteklo bezbedno i bez nepredviđenih problema.

SPREMITE SE ZA KOLAPS NA PUTEVIMA: Sa završetkom školske godine kreće i gužva na kolovozu!

Foto: Tanjug/A. Ćirić

Sa završetkom školske godine i početkom letnjeg raspusta za učenike osnovnih škola, očekuje se pojačan intenzitet saobraćaja na svim važnijim putnim pravcima u zemlji. Auto-moto savez Srbije (AMSS) je uputio savet putnicima da se na vreme informišu o mogućim gužvama na granici, kao i o potrebnim dokumentima za zemlju u koju putuju ili kroz koju prolaze.

Stanje na naplatnim stanicama i graničnim prelazima

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila. Uprava granične policije Srbije je saopštila da, prema informacijama dobijenim u 5.15 časova, na putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema zadržavanja vozila. Međutim, teretna vozila se na graničnom prelazu Horgoš, na izlazu iz zemlje, zadržavaju 150 minuta, dok se na graničnom prelazu Sremska Rača zadržavaju 60 minuta.

Ovo su važne informacije za putnike koji planiraju putovanje van granica Srbije, kako bi mogli da adekvatno planiraju svoj put i izbegnu nepotrebna čekanja na graničnim prelazima. AMSS naglašava važnost informisanja o aktuelnom stanju na putevima pre polaska na putovanje, kako bi se izbegle neprijatnosti i stres usled mogućih gužvi.

Preporuke za putnike

Pored informisanja o gužvama na granici, AMSS preporučuje putnicima da se na vreme informišu o potrebnim dokumentima za zemlju u koju putuju ili kroz koju prolaze. Ovo je posebno važno kako bi se izbegle neprijatnosti na graničnim prelazima i kako bi putovanje proteklo bez problema.

Uzimajući u obzir očekivani pojačan saobraćaj, važno je da putnici budu strpljivi i pažljivi za volanom, kako bi očuvali svoju bezbednost i bezbednost ostalih učesnika u saobraćaju. Takođe, redovno ažuriranje informacija o stanju na putevima može biti od velike pomoći prilikom planiranja putovanja.

U skladu sa preporukama AMSS-a, putnici se pozivaju da budu odgovorni i da se pridržavaju saobraćajnih propisa kako bi njihovo putovanje proteklo bezbedno i bez nepredviđenih problema.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading