JUTROS IZMERENO ČAK 26 STEPENI: Biće pakleno narednih dana, na ove načine možete da se rashladite i sačuvate od toplotnog udara

Autor:

Vesti

07.06.2024

09:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najavljeno je prisustvo tropskih noći, naročito od vikenda.

JUTROS IZMERENO ČAK 26 STEPENI: Biće pakleno narednih dana, na ove načine možete da se rashladite i sačuvate od toplotnog udara

Foto: Tanjug/J. ILIĆ

U Republici Srbiji, počeo je toplotni talas praćen visokim temperaturama kako tokom dana, tako i tokom noći. Jutros su temperature već u 8 sati prelazile 20 stepeni, pri čemu je u Beogradu zabeleženo čak 26 stepeni. Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), najtoplije tačke u 8 sati bile su Beograd sa 26 stepeni, Novi Sad i Palić sa 24 stepena, dok su Sombor i Zrenjanin zabeležili 23 stepena, a Kikinda, Valjevo, Negotin i Sremska Mitrovica 22 stepena.

Prema prognozi RHMZ, očekuje se da će do kraja sedmice biti pretežno sunčano i sve toplije, uz moguću pojavu male ili umerene oblačnosti. Maksimalne temperature će se kretati od 30 do 33 stepena danas, od 30 do 34 stepena u subotu, a od 32 do 36 stepeni u nedelju i ponedeljak. Takođe, najavljeno je prisustvo tropskih noći, naročito od vikenda. Na severu Srbije očekuje se manji pad temperature u prvom delu naredne sedmice, dok će u južnim i centralnim delovima zemlje ostati veoma toplo. Pojava pljuskova i grmljavine biće veoma retka, navodi se u najavi RHMZ.

Maksimalne temperature danas će biti od 30 do 33 stepena, u subotu od 30 do 34, a u nedelju i ponedeljak, 9. i 10. juna od 32 do 36 stepeni. U urbanim sredinama tropske noći, naročito od vikenda - navodi RHMZ.

U cilju zaštite od visokih temperatura, RHMZ preporučuje tuširanje ili kupanje u rashlađenoj vodi, kao i traženje pomoći ukoliko se oseti vrtoglavica, slabost, uznemirenost, intenzivna žeđ ili glavobolja. Takođe, preporučuje se premeštanje u ohlađen prostor i merenje telesne temperature.

(Blic)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading