PAŠALIĆ: Dobrobit dece iznad svega

Autor:

Vesti

01.06.2024

11:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pašalić je naveo da je potrebno delotvornije i efikasnije zalaganje nadležnih organa na stvaranju uslova za nesmetan rast i razvoj svakog deteta u Srbiji.

PAŠALIĆ: Dobrobit dece iznad svega

Foto: Tanjug/T. VALIČ

Zaštitnik građana Zoran Pašalić

Zaštitnik građana Zoran Pašalić izjavio je danas da prevencija negativnih pojava u društvu i posvećen rad na dobrobiti dece i izgradnji bezbednog okruženja u kojem će svako dete ostvariti svoj puni potencijal predstavlja prioritet delovanja svih nadležnih organa ali i svakog građanina ponaosob.

- Više od 70 godina u svetu se ukazuje na neophodnost zaštite dobrobiti dece uz puno uvažavanje njihovih prava, mišljenja i najboljeg interesa, i Republika Srbija je deo tog procesa. Obaveza svih nas odraslih, i moralna i zakonska, jeste da decu zaštitimo od svih negativnih uticaja - rekao je Pašalić povodom 1. juna – Međunarodnog dana dece.

Pašalić je naveo da je potrebno delotvornije i efikasnije zalaganje nadležnih organa na stvaranju uslova za nesmetan rast i razvoj svakog deteta u Srbiji, kao i na zaštiti dece od svake vrste eksploatacije, zlostavljanja i nasilja.

- Neophodno je da ulažemo u zaštitu dece, adekvatno i na vreme, jer od stepena njihove dobrobiti i mogućnosti da rastu i razvijaju se bezbedno i sigurno zavisi i njihova i naša budućnost. To je kao bumerang - koliko budemo ulagali toliko će nam se vratiti - kazao je zaštitnik građana. 

Međunarodni dan dece - 1. jun je prvi put proglašen 1925. godine u Ženevi na Prvoj svetskoj konferenciji o dobrobiti dece, a zvanično je usvojen 1950. godine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading